Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 20:37:53

Учні та студенти ПТУ, коледжів та технікумів готуються уперше здавати ЗНО. ВІДЕО

08.11.2017   11:44Агенцiя

Усі на рівних. У 2018 році державний іспит з української мови на отримання атестата про повну загальну середню освіту однаковий для усіх. Що випускники шкіл, що ПТУ, коледжів та технікумів, пройдуть через ЗНО. Дата проходження тесту з української вже відома.

24 травня 2018 року проходитиме зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури, яке одночасно буде зараховуватись як державна підсумкова атестація на здобуття повної загальної середньої освіти. Уперше на рівні з одинадцятикласниками ЗНО з української здаватимуть і учні профтехучилищ та студенти вищів 1-го-2-го рівня акредитації (тобто коледжів та технікумів).

Підготовка так званих «передвищих» навчальних закладів до новацій триває. Іде роз’яснювальна робота і як серед директорів ПТУ, коледжів та технікумів, так і їхніх викладачів української мови.

Близько двох сотень студентів-другокурсників Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу у 2018 році вперше складатимуть державну підсумкову атестацію з української мови у формі ЗНО. До таких змін у закладі готувалися, каже виконуюча обов’язки директора Юлія Шакура.

Це вже не новина, що тест складається з двох частин – мови та літератури. Як державна підсумкова атестація будуть оцінюватися лише завдання, що стосуються предмету «Українська мова». Хто не збирається вступати до вишу у 18-му році, має право не давати відповіді на абсолютно усі завдання тестового зошита, але відповідно і отримає менше по 200-бальній шкалі. Результат ЗНО дійсний три роки.

Незакритим лишається питання де проходитиме тестування, як організувати під’їзд учнів. Збільшиться кількість учасників ЗНО з української мови та літератури, відповідно і більше потрібно пунктів тестування. За словами Лариси Сакаєвої, тепер  ПТУ, коледжі та технікуми області залучатимуть до мережі пунктів тестування. Але спочатку вивчать їхні можливості.
" frameborder="0" allowfullscreen>

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.