Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 05:46:23

Відбулося інтерактивне заняття "Протидія булінгу, агресії, нетолерантності та дискримінації"

04.11.2017   15:58

З метою профілактики негативних явищ у молодіжному середовищі, 2 листопада, для учнів одинадцятого класу Чернігівської загальноосвітньої школи № 30, проведено інтерактивне заняття "Протидія булінгу, агресії, нетолерантності та дискримінації" у рамках молодіжної програми «Рух проти ненависті» в Чернігівській області.

Модераторами заходу були спеціалісти відділу молодіжної роботи та національно-патріотичного виховання Обласного молодіжного центру.

Метою проведення таких інтерактивних занять є - підвищення зацікавленості молоді до Кампанії «Рух проти ненависті» як одного із інструментів протидії дискримінації, зменшення рівня конфліктності та ненависті, попередження дискримінації, агресії, булінгу та нерівному ставленню серед молоді в повсякденному житті, а також в онлайн і офлайн просторі.

Довідково. Національна кампанія Рух "Проти ненависті" в Україні - це молодіжний рух за права людини в Інтернеті, за повагу один до одного, за різноманітність думок, поглядів, суджень, цілей. Кампанія створена з метою протидії проявам расизму і дискримінації (зокрема розпалювання ненависті) в Інтернет-мережі шляхом надання молоді знань і навичок, необхідних для виявлення та протидії порушенням прав людини.

Підлітки та молодь є найбільш активними користувачами мережі Інтернет, а значить саме вони є найбільш вразливою соціальною групою, яка потребує допомоги та захисту від мови ненависті, мови ворожнечі.  Прояви ксенофобії, дискримінації  за будь якою ознакою, кіберзнущаннь, кіберненависті, булінгу  та інші в Інтернеті руйнують особистість та ідентичність молодої людини, наносять емоційну та психологічну шкоду, а в крайніх випадках можуть стати причиною самогубства.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини