Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:59:39

Громада-Бібліотека-ЗМІ: взаємодія в новому форматі

17.10.2017   16:27Агенцiя

Як ефективно взаємодіяти з місцевими засобами масової інформації, як залучити аудиторію за допомогою нових інструментів, як інформувати про процеси децентралізації в об`єднаних громадах?

Знайти відповіді на ці запитання та набути нові професійні компетенції мали можливість представники Городнянської, Деснянської, Іванівської, Корюківської, Михайло-Коцюбинської, Олишівської територіальних громад Чернігівщини під час тренінгу «Робота PR-Клубів бібліотек в умовах децентралізації», що відбувся в Чернігівській міській бібліотеці імені М. Коцюбинського завдяки проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні».

Цей проект покликаний підвищити обізнаність громадян та їхнє розуміння реформи місцевого самоврядування. Через залучення місцевих громадських організацій, бібліотек та ЗМІ проект інформуватиме про суть реформи та підтримуватиме заходи, що активно залучають громадян до співпраці з органами місцевого самоврядування та передбачає створення прес-клубу бібліотек області.

Найбільш важливими питанням, яке потребує першочергового вирішення, учасники тренінгу назвали питання переформатування діяльності бібліотек, так як в процесі створення об’єднаних територіальних громад виникає багато запитань щодо статусу бібліотек та їх діяльності в нових умовах.

Тренінгова програма Прес-клубу була розрахована на побудову командної роботи, окреслення спільної сфери інтересів, налагодження комунікації, аби спільними зусиллями сприяти висвітленню у ЗМІ питань, що пов`язані з процесом децентралізації в Чернігівській області.

Серед завдань прес-клубу, одним з пріоритетних напрямків, є сприяння висвітленню в ЗМІ інформації щодо процесів децентралізації в Чернігівській області. Шляхом взаємодії бібліотекарів та журналістів інформувати громадськість про конкретні події в об`єднаних громадах, які роблять їх спроможними.
 
«Місцеве самоврядування – це найбільш наближена до людей ланка влади, – констатував запрошений почесний гість, виконавчий директор Чернігівського регіонального відділення АМУ Литвин Михайло Борисович, - саме від професіоналізму, досвіду, відповідальності органів самоврядування та взаємодії з громадою, залежить добробут населення та майбутнє наших міста та сіл».

Менеджер програми Любов Квасюк, зауважила, що суть реформи децентралізації має бути в доступній формі донесена до громадян у малих населених пунктах та містечках і саме бібліотеки можуть стати тими інформаційними майданчиками в громадах, а бібліотекарі мають нагоду навчитись перетворювати виклики сьогодення в можливості, додала ментор програми в Чернігівській області Олена Костриця.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини