Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 19:25:31

На Чернігівщині канадська місія випустила вже третю групу інструкторів з особистої безпеки поліцейських

02.10.2017   10:47Агенцiя

Чотири тижні 18 правоохоронців з усієї країни на базі тренінгового центру Головного управління Національної поліції в Чернігівській області проходили курс з особистої безпеки поліцейського.

29 вересня, кращі з кращих отримали сертифікати, які підтверджують їхнє право навчати особистій безпеці колег у регіонах.

Навчання стало можливим завдяки двостороннім домовленостям між канадською та українською владою. Співпраця в рамках цього проекту триватиме впродовж трьох років. Україна стала першою країною, де канадські поліцейські проводять ці навчання, але в майбутньому вони планують поширювати свої знання і в інших країнах.

Канадські колеги у своєму арсеналі мають декілька курсів, які вони адаптували під українські реалії. Задля цього декілька разів працювала робоча група, до якої входили спеціалісти української поліції та канадські тренери. Кожного тижня курсанти мали складати іспити, які давали можливість переходити до нового рівня навчання.

Зокрема, на першому тижні поліцейські відпрацьовували тактику самозахисту, вдягання наручників, використання гумового кийка, газового балончика, окремі елементи рукопашного бою. На другому тижні поліцейські відпрацьовували тактику входу в будівлю, зупинку автомобілів, вправу «активний стрілок» та перший контакт на вулиці.

На третьому тижні студенти самостійно коментували, чому під час відпрацювання тієї чи іншої вправи вони поводилися саме так. На четвертому – українським поліцейським показували вправи, у яких було спеціально допущено помилки, а от правоохоронці мали вказати на них. Таким чином, на заключному етапі українські поліцейські пробували себе в ролі інструкторів.
Наразі в поліції є вакантні посади інструкторів з особистої безпеки поліцейських, але займати їх можуть виключно сертифіковані спеціалісти. Їхня заробітна плата сягатиме 12 тисяч гривень (в чернігівській поліції таких посад вісім).

Коли було створено Національну поліцію України, то поліція Чернігівщини співпрацювала з естонськими колегами. Тепер же керівництво поліції в області успішно запровадило канадсько-український проект.

Неабияку роль у цьому зіграло й те, що в результаті першої міжнародної співпраці в тренінговому центрі ГУНП у Чернігівській області було значно покращено матеріально-технічну базу. Канадці об’їхали різні області у пошуках майданчика для навчання, але найбільше їм сподобався тренінговий центр у Чернігові.


Поліція Чернігівщини

 

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини