Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:51:35

Ігор Вдовенко привітав колектив Сновського вищого професійного училища лісового господарства із півстолітнім ювілеєм

30.09.2017   09:31

Цей навчальний рік є особливим для колективу Сновського вищого професійного училища лісового господарства, адже в 2017 році цей провідний навчальний заклад Придесення відзначає 50-річчя з дня свого створення.

Відкриття у далекому 1967 році на теренах області зазначеного вище ПТНЗ було пов’язане зі стрімким розвитком  агропромислового комплексу Чернігівщини в середині ХХ ст. та необхідністю забезпечити потреби будівельної галузі в кваліфікованих робітничих кадрах.

За весь час свого існування навчальному закладу вдалося створити власну непересічну історію, започаткувати славні традиції  і досягти вагомих здобутків на ниві освіти, а внесок його колективу в загальну справу професійної підготовки кадрів для багатьох сфер лісогосподарської та виробничої діяльності краю досяг справді високого рівня якості.

Привітати викладачів, майстрів виробничого навчання, учнів і випускників із поважним ювілеєм їх альма-матер завітали голова обласної ради Ігор Вдовенко, який свого часу 16 років очолював цей навчальний заклад, очільник обласної державної адміністрації Валерій Куліч, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Микола Конопацький, директор Департаменту фінансів ОДА Валерій Дудко.

Розділили радість із колективом навчального закладу і їх колеги з Огрського технікуму  (Латвійська Республіка), шановні ветерани та мешканці міста Сновська, життя і професійна діяльність багатьох із яких тісно пов’язані з училищем.

Розпочалися урочистості із перегляду фільму про історію і сучасність професійно-технічного навчального закладу. Згадали присутні і про усіх директорів училища, педагогів, які в різні роки своєю невтомною і копіткою працею розбудовували Сновське ПТУ.

Ігор Вдовенко, вітаючи дружній колектив рідного навчального закладу із ювілеєм, згадував як у непрості для профтехосвіти і для держави загалом роки на зламі важких дев’яностих і не менш складних 2000-х років розпочинав свою діяльність у якості директора училища. Голова обласної ради з гордістю поділився спогадами про те, як із колегами-однодумцями їм вдалося об’єднати зусилля і гідно пройти випробування та подолати усі перепони на шляху створення потужного осередку професійної освіти на теренах області із висококваліфікованим колективом педагогів і майстрів виробничого навчання, гарною матеріально-технічною базою.

-   50 років – це час підбивати підсумки, озирнутися назад і згадати тих, хто стояв біля витоків створення навчального закладу, хто день за днем, рік за роком крокував освітянською нивою, а також  із висоти здобутого життєвого і професійного досвіду, мудрості, накопиченої роками, проаналізувати те, чого вдалося досягти і те, чого, на жаль, не вдалося здійснити. І сьогодні можна із впевненістю і гордістю констатувати, що колектив Сновського вищого професійного училища лісового господарства достойно зустрічає свій поважний ювілей, - зауважив очільник представницького органу Придесення.

Ігор Вдовенко побажав учнівському та педагогічному колективу Сновського вищого професійного училища лісового господарства високих досягнень, підкорення нових горизонтів професійно-технічної освіти, високих рейтингів, процвітання на довгі роки.

Разом із Валерієм Кулічем Ігор Вдовенко вручив директору училища Ларисі Дубині з нагоди ювілею сертифікат на 250 тисяч гривень для покращення матеріально-технічної бази закладу.

Музичним вітанням для учасників урочистостей стала концертна програма у виконанні талановитих випускників, виконавців та творчих колективів Сновська.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».