Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 03:16:53

Громада і влада Кіптівської ОТГ створюють нові правила бюджетного процесу

20.09.2017   10:30

Представники влади і громади Кіптівської ОТГ обговорили переваги прийняття Бюджетного регламенту на інформаційній зустрічі, яка відбулась 19 вересня в селі Кіпті.

Для того аби громадськість і депутати могли брати участь у коригуванні бюджету, а в ідеалі у формуванні проекту бюджету має бути відповідний механізм, інструмент – тобто правила - як, коли, яким саме чином можна подати свої пропозиції – які потім ввійдуть (чи не ввійдуть) до проекту бюджету. Таким інструментом є Бюджетний регламент.

Олександр Підгорний, експерт проекту, пояснив учасникам заходу що таке Бюджетний регламент та які переваги його прийняття як для громади, так і для депутатів.

Зокрема, 1) члени територіальної громади можуть приймати участь у процесах підготовки та ухвалення управлінських рішень, надавати свої пропозиції; 2) нормативно закріплюється механізм контролю будь-якого етапу бюджетного процесу з боку громади; 3) конкретизуються взаємовідносини між учасниками бюджетного процесу, які в Бюджетному кодексі були б надлишковими, оскільки є специфічними і не універсальними.

Експерт проекту Віктор Бистров розповів, що головне завдання Бюджетного регламенту - деталізувати та конкретизувати загальні норми закону, адаптуючи їх саме до потреб і особливостей населеного пункту.

Обговорюючи можливості прийняття Бюджетного регламенту радою, учасники заходу запропонували не обмежуватись лише моніторингом самого бюджету, а окремий акцент також робити на просвітницький роботі.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.