Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:48:19

Визначено лауреатів обласних освітніх премій імені Георгія Вороного та імені Софії Русової 2017 року

16.09.2017   08:17Агенцiя

Проте імена переможців будуть озвучені на урочистому зібранні з нагоди дня працівників освіти, на якому нагороди лауреатам вручать керівники області.

Саме так 15 вересня вирішили учасники спільного засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури та інформаційної сфери і колегії управління освіти та науки обласної держадміністрації, які сьогодні, не без суперечок та зауважень, обговорювали кожну із поданих районами та містами обласного значення кандидатур.

У відкритті засідання взяв участь голова обласної ради Ігор Вдовенко, який, привітавши учасників конкурсного зібрання, побажав їм об'єктивності та відкритості при обговоренні і голосуванні за кожного з кандидатів. Як на його думку, кожен із висунутих номінантів гідний бути лауреатом престижних премій Чернігівського краю, рішення про заснування яких були прийняті обласною радою.

Розпочавши засідання, народні обранці разом з головою профільної комісії Сергієм Журманом та членами колегії на чолі з начальником управління освіти і науки ОДА Миколою Конопацьким уважно розглянули та обговорили всі запропоновані кандидатури номінантів та, із врахуванням високих професійних, людських, креативно-творчих якостей і здобутків кожного, визначили лауреатів шляхом голосування (за більшістю голосів).

Нагадаємо лише, що серед 20 лауреатів Премії імені Софії Русової - кращі представники загальноосвітніх, дошкільних, позашкільних та професійно-технічних навчальних закладів Чернігівщини. В основному - це освітяни, які підготували переможців та призерів різних етапів обласних, Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів та олімпіад з базових дисциплін, педагогічні працівники-переможці та лауреати конкурсів професійної майстерності «Учитель року», автори методично-навчальних посібників, активні організатори патріотично-виховного процесу в середніх загальноосвітніх та професійно-технічних закладах тощо.

А в числі п'яти володарів Премії імені Георгія Вороного, яка вручається педагогічним працівникам вищих навчальних закладів, також – кращі із кращих, які ідуть в авангарді навчально-освітнього процесу та наукової діяльності на благо рідного Сіверського краю і держави.

Як і було вище зазначено, нагородження лауреатів відбудеться під час урочистостей з нагоди професійного свята - Дня працівників освіти, який традиційно відзначається в першу неділю жовтня.


Довідково:

Щорічні обласні премії імені Софії Русової та імені Георгія Вороного засновані рішеннями обласної ради з 1 січня 2007 року та з 1 січня 2011 року відповідно. Вони присуджуються з метою піднесення ролі та авторитету педагогічних і науково-педагогічних працівників у суспільстві, заохочення їх до творчої, результативної праці, відзначення особливих заслуг педагогічних працівників у розвитку середньої та вищої освіти на Чернігівщині.

Якщо з 2007 року кожного року присуджувалося десять премій імені Софії Русової, то своїм рішенням від 26 лютого 2010 року обласна рада кількість цих премій подвоїла. Премія ж імені Георгія Вороного для працівників вищих навчальних закладів (а їх в області в рази менше) присуджується, як і було вирішено депутатським корпусом ради, лише п'яти номінантам. Розмір обох освітніх премій становить п'ять прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня календарного року.

А ще нагадаємо, що лауреатами Премії імені Софії Русової вже стали 170 освітян, яких у цьогорічний День працівників освіти буде вже 190. А ось в числі нагороджених Премією імені Георгія Вороного поки що тридцять лауреатів, але їхнього «полку» у першу неділю жовтня прибуде.



Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини