Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 22:51:27

Сайт ОТГ: яким він має бути

15.09.2017   09:02Агенцiя

Більшість з діючих 19 об’єднаних територіальних громад уже мають сайти. Значна частина веб-порталів - на стадії розробки.

Тож, аби допомогти уникнути найпоширеніших помилок у медіа-плануванні, Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА спільно з Чернігівським відокремленим підрозділом установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» провів тематичне навчання для представників громад.

- Наша мета - допомогти розробити ефективні та зручні електронні ресурси, а також налагодити співпрацю з відповідальними за комунікацію в громадах, - розповідає директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА Андрій Подорван. - Наразі Департамент проаналізував сайти ОТГ на наявність необхідних рубрик, їх наповнення та оформлення. Результати моніторингу і стали безпосереднім предметом обговорення.

Фахівці Департаменту детально розповіли про структуру сайту та надали загальні поради щодо підготовки інформаційних повідомлень. Обговорювали й основні аспекти роботи у соціальних мережах.

Окрім того, представниця Національної Ради з питань телебачення та радіомовлення України в області Ірина Сенченко поінформувала присутніх про концепції місцевого мовлення.

- Новостворені громади мають налагоджувати систему інформування населення. Для більшості жителів сільської місцевості джерелом інформації є саме радіо. Організувати радіомовлення у громаді чи окремому районі можливо. За приклад - ефір з Борзни, - зазначає Ірина Сенченко.

Жваве обговорення викликали вимоги щодо розміщення на сайтах інформації відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації».

-  Налагодження якісного інформування та комунікації з населенням - один з ключових пунктів у стратегії розвитку громади. Адже повноваження віддали на місця задля того, аби люди знали про них та використовували належним чином, - акцентувала директорка чернігівського центру розвитку місцевого самоврядування Ірина Кудрик.

У планах Департаменту - продовжувати навчання у форматі семінарів та тренінгів, але з меншими групами та за окремими темами.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.