Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 03:25:58

УВАГА! Тренінг для представників ЗМІ: "Як виготовляти якісні матеріали про людей з інвалідністю"

13.07.2017   14:10Агенцiя

Суспільна думка щодо людей з соціально вразливих верств населення неоднозначна — внаслідок погіршення соціально-економічної ситуації все більша частина населення вважає людей з обмеженими фізичними можливостями, хворих на хронічні хвороби такими, що потребують дуже великих соціальних видатків держави.

Підприємства та організації також часто вважають обтяжливим вимоги щодо облаштування інфраструктури для забезпечення потреб людей з обмеженими фізичними можливостями. А державну політику щодо соціального забезпечення таких людей часто називають зайвими витратами бюджету. Окремі публікації в ЗМІ, які стосуються людей з соціально вразливих верств населення, не сприяють формування об’єктивного та неупередженого ставлення до цих груп людей, оскільки часто подають інформацію некоректно, з коментарями, що можуть зачіпати особисті інтереси.

Як об’єктивно, коректно і юридично правильно висвітлювати проблеми людей з обмеженими можливостями? Як налагоджувати контакт під час інтерв’ю? Які матеріали краще використовувати і з ким зв’язуватися під час написання і виготовлення матеріалів про людей з інвалідністю? Про це та багато чого іншого йтиметься на тематичному тренінгу для ЗМІ «Як виготовляти якісні матеріали про людей з інвалідністю», який відбудеться 14 липня 2017 року у м.Чернігові.

Участь у тренінгу можуть взяти журналісти, редактори/заступники редакторів/керівники будь-яких засобів масової інформації (теле-, радіокомпаній, друкованих та Інтернет ) Чернігівської області.
Організатор – Чернігівська міська громадська організація “Юридична клініка “Бона Менте” (Чернігівська область) за фінансового сприяння Програми сприяння розвитку громадянського суспільства «Чернігівська громада».
Організатори забезпечують:
-         проведення тренінгу за участі медіа-експертів;
-         надання тематичних роздаткових матеріалів;
-         компенсацію проїзду учасників до м.Чернігів і у зворотному напрямі (автобус) за умови надання копії або оригіналу проїзних документів.
Для участі у тренінгу представникам ЗМІ пропонується заповнити анкету за посиланням https://goo.gl/QnhDf5

Захід у Чернігові, за адресою вул. Шевченка, 105а, Навчально-методичний центрі Федерації профспілкових організацій, ауд.202.
Початок о 10.00 год. Реєстрація – з 9.30.
За додатковою інформацією звертайтесь до керівника проекту - Вероніки Рибак (097-90-90-298)

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.