Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:15:03

Тренінг з прав людини для майбутніх юристів

26.06.2017   18:15Агенцiя

26 червня до Освітнього дому прав людини в Чернігові завітали студенти, які беруть участь у Літній школі юридичної практики-2017 в Чернігівському апеляційному суді.

Школа розпочалася більше тижня тому і буде тривати протягом місяця. Учасники проекту – студенти юридичних факультетів – здобувають на цій школі практичні навички юридичної професії. Вони відвідують судові засідання, знайомляться з роботою секретарів судових засідань та помічників суддів, беруть участь у зустрічах з суддями, адвокатами та представниками громадських об'єднань. Школа щорічна. Відкрив її голова Апеляційного суду Чернігівської області Садіг Тагієв.

Включення тренінгів та знайомства з правами людини у програму Школи ініціював суддя Бахмацького районного суду Чернігівської області Павло Пархоменко, випускник міжнародної програми освіти в сфері прав людини для адвокатів та юристів "Міжнародне право на захисті громадських інтересів" Фонду Домів прав людини (м. Осло, Норвегія), експерт ГО "MART" та Фонду Домів прав людини.

"Вже другий рік поспіль ми включаємо тренінги з прав людини до програми Школи. Це є дуже важливим. Правозахисними стандартами останнім часом цікавляться все більше людей, та детально про саму природу прав людини знають не всі практикуючі юристи. Вкладати знання про права людини в базу знань для студентів-учасників Школи перед тим, як вони входять в практичну діяльність, є вкрай необхідною роботою на перспективу" – поділився Павло Пархоменко.IMG 2535

Тренінг з прав людини сьогодні розпочався із знайомства та екскурсії Освітнім домом прав людини в Чернігові, знайомством з історією та діяльністю Громадської спілки "ОДПЛЧ", Всеукраїнської освітньої програми "Розуміємо права людини" та Мережі Домів прав людини. Участь у тренінгу взяли студенти-старшокурсники Юридичного факультету Чернігівського національного технологічного університету (м. Чернігів) та Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого (м. Харків).

Тренінг провів голова правління ГС "Освітній дім прав людини в Чернігові" Сергій Буров. Він є також координатором напрямку формальної освіти Української Гельсінської спілки з прав людини" та Всеукраїнської освітньої програми "Розуміємо права людини".

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини