Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:16:41

Участь у навчаннях - Рух сприяння територіальній обороні України "Рух100.Злива"

12.06.2017   16:09Агенцiя

10-11 червня окремий тактичний підрозділ Першої Чернігівської Сотні (ПЧС), взяв участь у військових навчаннях - Рух сприяння територіальній обороні України "Рух100.Злива", який проходив на Лютіжському плацдармі (с. Нові Петрівці).

10 червня о 5.00, бійці ПЧС прибули на місце зборів, та об’єднались з чернігівським підрозділом ГФ «Самооборона Чернігівщини», таким чином утворивши взвод «Чернігів».

На місце загальних зборів також прибули представники з інших областей України, об 11.00 відбулось загальне шикування, в якому взяли участь близько 450 бійців з різних патріотичних організацій. Голова київської ОДА - Горган Олександр, перед учасниками навчань виступив з урочистою промовою, та відкрив початок військового вишколу.

Отримавши бойове завдання, штурмова рота - «зелені», до складу якої увійшов взвод «Чернігів», о 12.00 вирушила з місця дислокації. За сценарієм організаторів, «зелені» отримали бойове завдання - зайняти територію колишньої військової частини, зачистити територію від залишків ДРГ груп супротивника, та утворити опорний пункт.

Під час пішого рейду взвод «Чернігів» виконував функцію тилового дозору, близько 12.40 колону було атаковано ДРГ супротивника, в результаті бою «зелені» отримали одного пораненого, який був доставлений до польового шпиталю.

Близько 13.30, «зелені» взяли під свій контроль КПП, та центральні будівлі військової частини, під час зачистки об’єкта були поранені троє бійців п’ятого взводу, які підірвались на розтяжці. В 15.00 вся територія була взята під контроль, взвод «Чернігів» заступив в бойове чергування. О 17.00 чернігівці отримали нове бойове завдання – зайняти в 2-х кілометрах від опорного пункту перехрестя доріг, та організувати блок пост. Прибувши в задану точку, чернігівці зайняли кругову оборону, організували вогневі позиції, облаштували «секрети». В 20.00 блок пост «Південь» отримав підкріплення –БРДМ та заступив на нічне чергування.
Під час нічного чергування значних подій не відзначено, окрім постійного непокоєння зі сторони супротивника автоматичною стрільбою. З ранку, на блок посту «Південь, відбулось шикування взводу, на якому було оголошено закриття навчань та підведені підсумки.

Під час шикування взводу «Чернігів» виступив командир Першої Чернігівської Сотні – друг Козак (Валерій Рябченко), який в своїй промові зазначив – «… це не перші навчання територіальної оборони, які проходять в складі підрозділів ПЧС та «Самооборони Чернігівщини», які входять до складу роти охорони чернігівського міського комісаріату. На цих вишколах відпрацьовуються в першу чергу взаємодія підрозділів в різноманітних ситуаціях, що дасть можливість підвищити нашу бойову підготовку. Нажаль це відбувається з самоініциативи, а не за підтримки держави. Не зважаючи на всі перепони та негаразди, ми залишаємось кістяком тер.оборони Чернігова, що дасть змогу в разі потреби стати основою для розгортання основних сил протидії московському агресору…».


Прес-служба ПЧС

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.