Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 04:26:04

Школярам змінили час і тривалість канікул

07.06.2017   08:51Агенцiя

Навчальний процес же ділять на триместри. Триместри в школі 2017-2018 – це відносно нова, досить мало звична нашим дітям форма організації навчального часу.

Час навчання розподіляється рівномірно, тобто ділиться на рівні частини, і проміжки між навчанням і відпочинком практично однакові.

Фахівці вважають, що така організація навчального процесу допомагає правильно розподілити навантаження на школярів, не викликаючи перевтому навіть у учнів початкової школи.

У триместровій системі навчання всього 6 навчальних періодів – триместрів і 6 періодів відпочинку – канікул. Тривалість кожного триместру – п’ять або шість тижнів, тривалість канікул – тиждень, виняток становлять двотижневі новорічні та тримісячні літні канікули.

Попередній розклад шкільних канікул по триместрах на 2017-2018 навчальних рік виглядає наступним чином: п’ять (іноді шість) тижнів занять чергуються з тижнем відпочинку.

1 триместр/осінні канікули – з 2 по 8 жовтня включно;

2 триместр/осінні канікули 2 етап – з 17 по 23 листопада включно;

3 триместр/зимові канікули – з 27 грудня по 8 січня включно;

4 триместр/зимові канікули 2 етап – з 21 по 27 лютого (іноді ці канікули носять назву весняних);

5 триместр/весняні канікули – з 10 по 16 квітня включно;

6 триместр/літні канікули – з 1 червня по 31 серпня включно.

Час відпочинку в школах з триместровою системою навчання практично не збігається з канікулами за звичайною, четвертною системі. Винятком стали хіба що традиційні новорічні канікули – робити вихідний останній тиждень до і перший тиждень після Нового року рекомендує Міністерство освіти.

Аналогічні справи і з довгими літніми канікулами – за наказом профільного відомства в цей період відпочивають абсолютно всі школярі, незалежно від системи навчання.

Міністерство освіти визначає тільки загальну тривалість часу навчання і часу відпочинку плюс дає рекомендації по датах початку і закінчення канікул. За школою ж залишається право самостійно встановлювати канікулярний час – зрозуміло, в рамках рекомендацій міністерства.

Ось і відпочивають діти різних шкіл та різних регіонів в різний час – десь початок канікул довелося «посунути» із-за сильних морозів або весняних паводків, десь, навпаки все йде чітко за наміченим планом.

Так що точні, остаточні дати початку і закінчення шкільних канікул по триместрах на 2017-2018 навчальний рік визначає шкільне керівництво.


http://sumynews.com/news-and-ideas/society/10494/shkoliaram-zminyly-chas-i-tryvalist-kanikul.html

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.