Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 02:37:26

Рятувальники провели для школярів заходи громадської акції "Запобігти! Врятувати! Допомогти!"

29.05.2017   07:52Агенцiя

25 травня працівники Городнянського та Носівського районних секторів Управління ДСНС України у Чернігівській області спільно із представниками інших екстрених служб в Городнянській загальноосвітній школі №2 та Носівській районній гімназії провели заходи громадської акції "Запобігти! Врятувати! Допомогти!".

Ії метою було навчити підростаюче покоління основним правилам безпеки в різних життєвих ситуаціях, способам надання першої допомоги постраждалим, а також ознайомити дітей з роботою оперативних служб.

Під час проведення даних заходів надзвичайники роз­повіли школярам та педагогам про основні правила без­пеки у побуті й під час відпочинку, порядок дій у випадку ­виникнення нестандартних си­туацій, ознайомили з можливостями пожежно-рятувальної техніки та обладнання, які залучаються під час ліквідації наслідків пожеж і надзвичайних подій. Також фахівці ДСНС з дітьми та вчителями відпрацювали дії в разі термінової евакуації з приміщень учбових закладів. Було проведено різноманітні конкурси та естафети серед дітей.

Медпрацівники, у свою чергу, розповіли дітям про методи надання першої медичної допомоги в різних життєвих ситуаціях, продемонстрували способи накладання шин і пов’язок, правила транспортування постраждалих, а також ознайомили з оснащенням реанімаційного автомобіля. Представники газової служби  закликали дітей дбайливо поводитись під час користування газовими приладами.

На завершення заходів рятувальники вручили всім учасникам профілактичні пам'ятки та листівки.


УДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.