Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 06:03:46

Владислав Атрошенко: кошти з батьків на ремонти шкіл і дитсадків збирати ЗАБОРОНЕНО!

17.05.2017   08:45

- У Чернігові категорично заборонено збирати кошти з батьків, діти яких навчаються в освітніх закладах міста, та робити будь-які спонукання до цього. Категорично заборонено директорам, учителям, завучам особисто говорити з батьками про будь-які видатки. Я сподівався, що наші вчителі - розумні люди, оскільки вони навчають наших дітей, і що вони зрозуміють мої вимоги. Хочу сподіватися, що збір коштів колись припиниться, - наголосив Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко на розширеній нараді з керівниками структурних підрозділів та комунальних підприємств міської ради.

Владислав Атрошенко повідомив, що до нього надійшло звернення від депутата Чернігівської міської ради Віктора Тарасова, у якому йдеться про те, що батьки, діти яких навчаються в ЗНЗ № 2, продовжують скаржитися на примусовий збір коштів у різних формах. У класі, класний керівник якого вказаний у зверненні, всупереч розпорядженню міського голови продовжується практика спонукання батьків до збору коштів на ремонт класу. До заяви також додані фото.

Міський голова акцентував увагу на тому, що потрібно раз і назавжди розібратися з цим явищем.

- На цій нараді значний відсоток присутніх мають дітей чи онуків, які ходять до наших міських загально-освітніх чи дошкільних закладів. Ви знаєте, що батьки не повинні здавати кошти ні на які потреби, і я прошу спільно це припинити. Відповідно до кількості учнів, враховуючи всі потреби, ми порахували необхідний ресурс для фінансування, щоб позбутися цього явища. Він складає близько 8 млн. грн.

Я спілкувався з багатьма батьками, які не розуміють, чому вони в тому році ремонтували клас, а в цьому році їхні діти йдуть до іншого приміщення. Постійно щось ремонтується, діти постійно переміщуються. Це потрібно негайно припинити. Ті люди, які це роблять, будуть отримувати покарання, навіть до звільнення з роботи, - підкреслив міський голова.

Він також додав, що вчасне подання заявок для проведення необхідних ремонтних робіт і поповнення матеріальної бази є обов’язком дирекції навчального закладу. Директори закладів мають навчитися здійснювати відповідні процедури. Батьки ж за свій кошт можуть везти своїх дітей в зоопарк, на екскурсії чи природу.

Міський голова також повідомив, що заборона педагогам ініціювати збір коштів стосується також і організації випускних у школах та дитячих садках:

- Зараз кінець навчального року. Надзвичайно чутливим є питання спонукання батьків до якихось видатків на подарунки чи проведення останніх дзвоників та випускних. Це не питання директорів та вчителів, завідуючих та вихователів.

Я зараз звертаюся до всіх батьків, до всіх чернігівців – у разі надходження подібної інформації (такої, яка є достовірна та доказова) будемо разом викорінювати ці явища. Будь ласка, доводьте до мене у будь-який спосіб цю інформацію.

Крім того, міський голова зазначив, що до 1 вересня управлінню освіти міської ради необхідно виконати великий обсяг робіт в навчальних закладах міста, враховуючи те, що ремонти будуть робитися не за батьківські кошти. Пріоритетніші ті роботи, які будуть спрямовані на збереження будівлі – ремонт дахів, утеплення та укріплення матеріальної бази та інше. Другий пріоритет – витрата коштів на те, що підвищить рівень знань учнів.

- Ми абсолютно відкрито говоримо про ресурс та про його розподіл. В рамках виділеного ресурсу 80% будуть спрямовані на капітальні видатки або на закупівлю техніки, яка дає якість навчання. І показником цього є середні бали по ЗНО, - підкреслив міський голова.

 
Прес-служба Чернігівської міської ради
 

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини