Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:04:44

Понад тисяча чернігівських дітлахів "працювали" у "Місті професій"

16.05.2017   09:58Агенцiя

У робочу суботу в Чернігові працювали не лише дорослі, а й... діти. «На роботу» в Центральний парк культури та відпочинку вони йшли із задоволенням, адже саме там розташувалося «Місто професій».

Цей профорієнтаційний інтерактивний дитячий захід, організований міжнародним діловим журналом «Сommunity», проводиться на Чернігівщині вже втретє.

Його мета – ознайомлення дітей та підлітків з різними професіями. Ненадовго подорослішати, проявити свої таланти та здібності, отримати максимально повне уявлення про існуючі професії, мали змогу всі бажаючі. Участь у ньому взяли і фахівці служби зайнятості.

Незважаючи на дощову та прохолодну погоду, на захід завітало багато людей: понад тисяча дітлахів, а також їх батьки та інші містяни. В парковій зоні було розгорнуто імпровізоване містечко.

На вході до «Міста професій» діти отримували «паспорти» та ознайомлювалися з правилами поведінки. Далі в ігровій формі вони влаштовувались на роботу, пройшовши майстер-клас від фахівців певних галузей. Сумлінно виконавши певне завдання, юні «працівники» отримували запис в паспорті і винагороду – заробітну плату у вигляді умовних «грошей» - «гривників». Витратити їх можна було на солодощі та канцтовари у крамничці «Міста Професій».

Учасники «приміряли» на себе професії рятувальника, пожежника, поліцейського, стоматолога, медичного працівника, фармацевта, шоколатьє, продавця, водія, лісоруба тощо. Загалом того дня було презентовано 42 професії.

Наприклад, на майданчику від Управління Держслужби України з надзвичайних ситуацій діти одягали бронежилети, каски, захисні костюми, бойовий одяг, «працювали» зі справжнім міношукачем, гасили вогонь вогнегасниками та струменем води тощо. Поліцейські надали можливість дітям «попрацювати» водіями службових машин, передати інформацію по справжній рації, увімкнути сирену, приміряти бронежилет.

Разом з фахівцями Чернігівського міського та обласного центрів зайнятості дітлахи грали в ігри, відгадували загадки про різні професії, розгадували кросворди та ребуси, ознайомилися з професіями, актуальними на сучасному ринку праці. Вони розказували про професії своїх батьків, ділилися мріями про те, ким стануть у майбутньому і що для цього треба зробити. В той час батьки мали можливість переглянути папки з описами різних професій, ознайомитися з ситуацією на ринку праці, послугами служби зайнятості тощо.

Захід сподобався усім: і маленьким відвідувачам, і їхнім батькам, які висловлювали слова подяки організаторам. Адже того дня кожна дитина змогла не лише спробувати себе у ролі того чи іншого професіонала, а й усвідомити важливість правильного вибору майбутнього фаху.


Валентина Федусь

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини