Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 03:14:47

Зустріч студентів Чернігівського інституту МАУП з ветераном другої світової війни Петром Бондарєвим

04.05.2017   11:17Агенцiя

3 травня в приміщенні бібліотеки Короленка відбулася зустріч студентів Чернігівського інституту МАУП з ветераном другої світової війни Бондарєвим Петром Артемовичем, присвячена Дню Перемоги – 9 травня.

Людина яскравої долі, викладач за покликанням завжди знаходить час, щоб зустрітись з молоддю. Студенти мали можливість поспілкуватися з поважною людиною, ветераном, кандидатом фізико-математичних наук Петром Артемовичем Бондарєвим. У своїй щирій розповіді він поділився спогадами про дитинство, юнацькі роки, розповів про страшні жахіття війни, про загибель людей, які стали близькими, закликав молодь добре вчитися, бути гідними громадянами своєї держави. На розгляд студентів були представлені фотодокументи часів війни.

За роки незалежності були опубліковані сотні, тисячі нових документів, які допомагають нам по-новому оцінити періоди окупації України нацистами та їх союзниками. Велика робота, яка проведена щодо укладання «Книги пам’яті України», допомогла ліквідувати багато «білих плям» в історії минулої війни.

Проте, спогади Петра Артемовича про основні події другої світової війни, про славний шлях своїх бойових побратимів та найбільш значимі моменти фронтового життя нікого не залишили байдужими.

Молодим людям дуже важливо знати правдиву історію своєї країни.

Адже тільки пам’ятаючи своє минуле, можна побудувати щасливе майбутнє. Молоде покоління, що народилося у мирний час, має завжди пам’ятати героїв, які ціною власного життя врятували людство від фашистської чуми.

Студенти інституту разом з викладачами подякували Петру Артемовичу за цікаву розповідь, побажали здоров’я і довголіття.


Прес-центр Чернігівського інституту МАУП

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини