Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:57:05

Оголошення відбору об’єднаних територіальних громад для участі у річному циклі навчання з розробки стратегій розвитку ОТГ

06.04.2017   07:50Агенцiя

Асоціація міст України (далі - АМУ) в рамках проекту USAID «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС) оголошує відбір об’єднаних територіальних громад для участі у річному циклі навчання з розробки стратегій розвитку об’єднаних територіальних громад (ОТГ).

Річний цикл навчання з розробки стратегій розвитку ОТГ – практичний навчальний курс, що впроваджуватиметься за принципом «вчися і роби»: представники ОТГ не просто теоретично опановуватимуть підходи до розробки стратегій розвитку, а втілюватимуть їх на практиці, паралельно з навчанням розробляючи стратегії розвитку своїх територіальних громад.

Для участі у навчанні АМУ буде відібрано 100 ОТГ, що будуть згруповані у 4 навчальні групи, кожна з яких працюватиме за окремою програмою, підготовленою та впроваджуваною однією із чотирьох команд тренерів.

Кожна ОТГ буде представлена двома учасниками – посадовою особою  місцевого самоврядування, відповідальною за питання розвитку територіальної громади, та представником місцевої громадської організації. Річний цикл навчання буде поділено на мінімум 4 тематичних сесії – дво- або триденні навчання, після якого учасники отримають завдання для втілення кожного наступного етапу розробки стратегії розвитку своєї територіальної громади.

Конференція-запуск навчального циклу відбудеться в травні 2017 року, під час якої команди тренерів спільно з учасниками груп остаточно визначать річний графік засідань та місця їх проведення.

Допомогу ОТГ у впровадженні курсу на практиці надаватимуть консультанти з питань місцевого розвитку, що працюватимуть у всіх регіональних відділеннях АМУ.

Участь у навчанні безкоштовна. Всі витрати, пов’язані з участю у навчальних сесіях, покриваються організаторами.  Проїзд – за рахунок відрядження.

Участь у навчанні зможуть взяти представники територіальних громад, в яких:
- Пройдено процес об’єднання, вже проведені або призначено дату перші місцеві вибори;
- Об’єднання відбулося навколо міста або селища, а для сільських ОТГ – чисельність населення складає більше 10 тис. осіб;
- Є бажання підготувати та впровадити стратегію розвитку територіальної громади та є можливість створити групу з підтримки розробки стратегії розвитку;
- Є місцева громадська організація, що виступить партнером органу місцевого самоврядування у роботі над розробкою та впровадженням стратегії.

Для участі у відборі територіальна громада має до 14 квітня 2017 року підготувати та подати в АМУ заявку, підписану міським, селищним, сільським головою згідно форми, що додається.

Заявки приймаються виключно електронною поштою на адресу strategy@auc.org.ua. Запитання приймаються до 10 березня 2017 року письмово електронною поштою на адресу strategy@auc.org.ua.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини