Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 06:55:12

За актуальною професією – на навчання до професійно-технічних навчальних закладів міста

23.03.2017   09:07

Де здобути затребувану на ринку праці професію, щоб з дипломом на руках не поповнити лави безробітних, 21 березня дізналися випускники п’яти чернігівських шкіл.

У рамках реалізації Програми професійної орієнтації молоді на здобуття актуальних на ринку праці професій та спеціальностей обласна служба зайнятості спільно з Навчально-методичним центром професійно-технічної освіти в Чернігівській області та управлінням освіти Чернігівської міської ради організували для них екскурсії до професійно-технічних навчальних закладів міста.

На гостинах у Чернігівського вищого професійного училища побували учні школи №4 та №18, у будівельного ліцею – випускники школи № 33, у професійного ліцею залізничного транспорту – школи № 2 та № 9.

Освітяни залюбки показали гостям навчальні кабінети, виробничі майстерні та лабораторії, ознайомили з історією створення закладів, їх гордістю, а саме: відомими випускниками та кваліфікованими педагогами, поділилися планами на майбутнє. На власні очі школярі переконалися, що заклади мають сучасне обладнання, устаткування та технічні засоби.

Після закінчення навчання, маючи за плечима потрібні для роботи знання та вміння, а у кишені - диплом з робітничою професією, проблем з працевлаштуванням не буде – запевняють освітяни та фахівці служби зайнятості. Адже саме робітнича професія – наразі є запорукою професійного успіху та найефективнішим механізмом захисту від безробіття.

У Чернігівському будівельному ліцеї, наприклад, можна здобути такі професії: штукатур, монтажник гіпсокартонних конструкцій, маляр, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування; електрогазозварник, електрозварник ручного зварювання, електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах, лицювальник-плиточник, столяр будівельний, різьбяр по дереву та бересту, муляр, монтажник систем утеплення будівель.

Чернігівське вище професійне училище запрошує на навчання за такими професіями та спеціальностями: верстатник широкого профілю, оператор верстатів з програмним керуванням, слюсар з механоскладальних робіт, слюсар-ремонтник, слюсар з ремонту автомобілів, рихтувальник кузовів, токар, фрезерувальник, агент з постачання, оператор з обробки інформації та програмного забезпечення, декоратор вітрин.

Чернігівський професійний ліцей залізничного транспорту готує кваліфікованих працівників залізничних та будівельних професій.

Зокрема, помічник машиніста електровоза, помічник машиніста тепловоза, слюсар з ремонту рухомого складу, монтер колії, провідники пасажирського вагону, кухар, кондитер, електромонтажник з освітлення та освітлювальних мереж, електромонтажник силових мереж та електроустаткування, штукатур, маляр, лицювальник-плиточник, монтажник санітарно-технічних систем і устаткування, електрогазозварник, електрогазозварник ручного зварювання, монтажник гіпсокартонних конструкцій, монтажник систем вентиляції, кондиціонування повітря, пневмотранспорту й аспірації, охоронник, електромонтер охоронно-пожежної сигналізації.

Здобувши одну з цих професій можна не тільки знайти гідну роботу, а й започаткувати власний бізнес.


Валентина Федусь
 

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини