Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 06:25:40

Владислав Атрошенко пропонує заборонити збір батьківських коштів на ремонти у школах і садках

30.01.2017   12:42

Категорично заборонити з 1 вересня збирати в освітніх закладах Чернігова батьківські гроші на ремонти чи інші видатки, пов'язані з утриманням будівель, класів, груп тощо (крім харчування та позаурочних заходів) – таке розпорядження доручив підготувати Чернігівський міський голова.

Мова про це йшла в міській раді на традиційній що понеділковій нараді з керівниками структурних підрозділів.

Владислав Атрошенко пояснив свою позицію тим, що в цьому питанні давно вже пора навести лад. Кошти збираються батьківськими комітетами і нібито за їх ініціативою, але насправді більшість батьків переконані, що вони потім можуть нераціонально витрачатися або й розкрадатися. Окрім того, діти переходять до інших класів чи шкіл – і ні нових вікон, ні дошок, ні парт, придбаних за кошти їх батьків, забрати з собою не можуть.

Заборона має бути жорсткою, тому що інакше, як показує практика, ні суми, ні частота збирання коштів з батьків не зменшуються. Міський голова зауважив, що всілякі «напівміри» - якщо, наприклад, обмежити суму, дозволену школі для збирання з батьків 100 гривнями на рік, - є, на його думку, гіршими, бо проблеми не вирішать.

Одночасно вінпоставив перед управлінням освіти завдання скоротити термін, за який навчальні заклади можуть придбати те, що їм потрібно, бюджетним коштом.

Владислав Атрошенко повідомив, що вже говорив про це з директорами шкіл. І є домовленість з ними про перехід на нову систему, коли з батьків кошти на ремонти збиратися не будуть. Натомість їх фінансуватиме місто.

Окремо з ними погоджено, що зміни не стосуютьсятих випадків, коли діти йдуть до театру і платять за квитки, або їдуть на екскурсію чи влаштовують пікнік на природі. Тобто на те, що організовується в позаурочний час і тільки для бажаючих, батьківські кошти збиратися можуть.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини