Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:37:02

Публічні закупівлі: від теорії до практики

25.01.2017   13:46Агенцiя

Навчання з питань проведення публічних закупівель розпочалося в Центрі перепідгтовки та підвищення кваліфікації кадрів.

Під час семінару, який проходить з 24 по 27 січня, висвітлюватимуться теоретичні та практичні аспекти проведення закупівель, а саме: засади державної політики у сфері закупівель; особливості нормативно-правової бази (ЗУ «Про публічні закупівлі»); основні відмінності нового закону, термінологія, сфера застосування та інші нормативно-правові акти.

Розглядатимуться функції та права Уповноваженого органу; види процедур закупівель, умови їх застосування, перелік документів, порядок та строки оприлюднення інформації про публічні закупівлі в інформаційно-телекомунікаційній системі “Prozorro”.

Фахівці в сфері закупівель дізнаються про порядок функціонування електронної системи закупівель; порядок здійснення допорогових закупівель та електронний аукціон. Подальша мова піде про специфіку планування закупівель (визначення потреби; визначення очікуваної вартості закупівлі; формування річного плану закупівель та додатку до нього; порядок внесення змін до нього); визначення предмета закупівлі для товарів, послуг, робіт та окремих його частин предмета закупівлі; єдиний закупівельний словник ДК 021:2015.

Учасники семінару ознайомляться зі способами організації закупівельної діяльності; примірним положенням, повноваженнями та функціями тендерного комітету та уповноваженої особи; особливостями створення централізованих закупівельних організацій. Увага звертатиметься на порогові показники при здійсненні закупівлі; оголошення про проведення відкритих торгів; строк для подання пропозицій, етапи відкритих торгів (загальна схема), період подачі пропозицій, зміни до тендерної документації, аукціон, період кваліфікації, визначення переможця та укладення договору.

Розглядатимуться вимоги до змісту тендерної документації; вимоги до технічної специфікації, опис предмета закупівлі; встановлення кваліфікаційних критеріїв; надання роз’яснень та внесення змін до документації конкурсних торгів; види тендерного забезпечення; умови забезпечення пропозиції; неповернення забезпечення та перевірка дійсності забезпечення. Також висвітлюватимуться питання контролю та відповідальності за порушення законодавства у сфері закупівель; звітності щодо здійснення закупівель; порядку оскарження процедур та організації громадського контролю у сфері закупівель.

Програмою семінару передбачена серія практикумів, під час яких слухачі тренуватимуться у проведенні допорогових закупівель з використанням системи Prozorro; процедури відкритих торгів; переговорної процедури закупівлі за новим Законом та складатимуть тендерну документацію відповідно до вимог щодо документального підтвердження відповідності учасників встановленим критеріям та вимогам згідно із законодавством.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини