Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:32:51

Проведено семінар для керівників та бухгалтерів сільськогосподарських підприємств Чернігівщини

18.01.2017   12:56Агенцiя

17 січня Департаментом агропромислового розвитку спільно з редакцією журналу «АгроPRO» проведено безкоштовний семінар для керівників та бухгалтерів сільськогосподарських підприємств області.

Як відомо, з 1 січня 2017 року на заміну спецрежиму ПДВ пропонується пряма державна підтримка сільського господарства, яка вносить певні корективи у організацію виробництва аграрної продукції.

Тому доцільність проведення семінару виправдана – сільському господарству необхідно забезпечити подальший розвиток, адже від цього залежить добробут людей, що займаються бізнесом у цій сфері та проживають у сільській місцевості.

Директор Департаменту агропромислового розвитку Юрій Павлішен зазначив, що сьогодні рішення всіх нагальних проблем ми навряд чи знайдемо, оскільки вони лежать поза межами нашої компетенції. Проте, почерпнути компетентну і корисну інформацію у сфері економіки, права, податків та використати її при прийнятті тих, чи інших рішень ми сьогодні зможемо.

Перш за все, головний редактор журналу «АгроPRO», експерт ГО «Інститут податкових реформ» з питань оподаткування сільськогосподарських товаровиробників Ельвіра Ткачова звернула увагу присутніх на семінарі на дотації сільгосптоваровиробникам у нинішньому році. Вона нагадала, що Бюджетом на 2017 рік передбачене виділення коштів у сумі до 5 млрд гривень.

Далі мова пішла про зміни Податкового кодексу, що стосуються сільськогосподарських товаровиробників. Зокрема, розглянуто питання переходу на сплату ПДВ до бюджету, зміни СЕА, можливість застосування квартального податкового періоду тощо.

Обговорено нюанси єдиного податку 4 групи в частині збільшення ставки, нормативно грошової оцінки як бази оподаткування, а також зміни Податкового кодексу щодо акцизного збору для аграрних підприємств.

Крім того, бухгалтери-аграрії дізналися про зміни у 2017 році в податку на доходи з фізичних осіб, військовому зборі та єдиному соціальному внеску.

Доводі великий масив часу зайняли земельні питання. Юрист, експерт з питань земельних правовідносин, редактор журналу «АгроPRO» Ірина Дмитерко розповіла учасникам семінару, які нові вимоги ставлять до договорів оренди землі, як їх правильно складати, як убезпечити свої права користування тощо.

Особливу увагу вона звернула на зміни у правилах використання земель, власники яких померли та на деякі інші зміни.

Не аби яку зацікавленість у слухачів викликало питання мінімальної заробітної плати. З 1 січня 2017 року її рівень збільшився вдвічі і становить 3200 гривень. Жоден працівник, у тому числі в бюджетній сфері, не повинен отримувати заробітну плату менше 3200 грн на місяць. При цьому, скасовуються прив’язки розрахунку посадових окладів до мінімальної зарплати. На думку доповідача, після підвищення мінімалки збільшиться податковий тиск на спрощенців.

Під час проведення семінару спікери відповіли на низку актуальних питань, що цікавили бухгалтерів та надавали певні рекомендації у сфері оподаткування.

По завершенню семінару директор Департаменту Юрій Павлішен подякував редакції журналу за змістовну, професійну і компетентну інформацію, озброївшись якою сільгоспвиробник буде вигідно вирішувати питання сьогодення на свою користь, та висловив сподівання на подальшу співпрацю.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини