Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 03:50:39

ЗНО-2017: порядок проходження та новації

13.01.2017   10:39Агенцiя

ЗНО-2017 розпочнеться 23 травня і завершиться 16 червня. У минулому 2016 році перші предмети ЗНО випускники складали 5-13 травня. Цей експеримент складання тестів зовнішнього незалежного оцінювання під час навчального року вирішили не продовжувати, тому в поточному році тестування проходитимуть вже після завершення навчального року.

З 6 лютого до 17 березня 2017 року відбудеться реєстрація для участі в ЗНО на сайті Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО).

Як і раніше, абітурієнт може скласти тести не більше як із чотирьох навчальних предметів. Кількість і перелік предметів на ЗНО-2017 не змінено: українська мова та література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська, німецька, французька, іспанська та російська мови.

Результати ЗНО з трьох предметів зараховуються як результати державної підсумкової атестації за освітній рівень повної загальної середньої освіти для випускників старшої школи загальноосвітніх навчальних закладів 2017 року. Один із них обов’язковий, як і 2016 року  – українська мова та література, ще один предмет ЗНО-ДПА, аналогічно з минулим роком, випускник вибиратиме з двох: математика або історія України (період ХХ - початок ХХІ століття).

Новація 2017 року – складання ще третього предмету ЗНО з урахуванням результатів як ДПА. Цей предмет випускник обирає довільно із 12 запропонованих. Таким чином Міносвіти реалізує заявлений раніше намір поступово повністю об’єднати складання ДПА і ЗНО.

ЗНО з іноземної не буде обов’язковим, як очікувалося. Прийнято рішення 2017 року провести ще одну апробацію ЗНО з іноземної, перевірити процедуру й тести, забезпечити пункти тестування необхідною технікою для перевірки аудіювання і спеціалістами, які вміють цією технікою користуватися.

Графік проведення ЗНО:

23 травня           українська мова і література

25 травня           іспанська мова

25 травня           німецька мова

25 травня           французька мова

29 травня           англійська мова

31 травня           математика

2 червня             історія України

6 червня             російська мова

8 червня             біологія

12 червня           географія

14 червня           фізика

16 червня           хімія

Результати ЗНО будуть оголошені:
до 15 червня  -  з української мови і літератури, іноземних мов та математики
до 19 червня  -  з історії України, російської мови, біології
до 23 червня  -  з географії, фізики, хімії

Додаткова сесія ЗНО-2017 відбудеться 03-12 липня 2017 року. В ній можуть взяти участь ті, хто не зміг скласти ЗНО під час  основної сесії через незалежні від них обставини.

Крім того, для визначення результатів ЗНО-2017 з кожного предмета буде встановлено «пороговий бал», тобто та кількість тестових балів, яку може набрати мінімально підготовлений абітурієнт. Учасники тестування, які не подолають «поріг», не зможуть використати результат ЗНО з цього предмета для вступу до ВНЗ. Усі абітурієнти, результати яких будуть не нижчими від «порогового бала», отримають оцінку за шкалою 100–200 балів та матимуть право брати участь в конкурсному відборі при вступі на навчання.

Цьогоріч в Україні також проходитиме пробне незалежне оцінювання. 10 січня розпочалась реєстрація на участь у ньому на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти і триватиме до 31 січня включно.

Абітурієнт за бажанням може пройти тести з двох предметів. Вартість одного тестування 129 гривень.

У Центрі оцінювання якості освіти повідомляють: реєстрація для проходження пробного тестування не передбачає автоматичної реєстрації для участі в основній сесії ЗНО. Його результати не зараховуються як оцінки у державну підсумкову атестацію, і не використовуються для участі у конкурсному відборі під час вступу до ВНЗ.

 
Прес-служба Чернігівської міської ради за інформацією Українського центру оцінювання якості освіти

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.