Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 10:44:45

Законопроект про службу в органах місцевого самоврядування передбачає новий поділ посад в органах місцевого самоврядування

13.01.2017   08:07Агенцiя

Центр підвищення кваліфікації кадрів провів для посадових осіб місцевого самоврядування, депутатів Деснянської районної у м.Чернігові ради тематичний короткотерміновий семінар-тренінг «Основні засади реформування державної служби та служби в органах місцевого самоврядування України».

У відкритті та роботі семінару-тренінгу взяв участь Олег Миколайович Яковенко – керуючий справами Деснянської районної ради, який наголосив на тому, що основною метою законопроекту про службу в органах місцевого самоврядування є встановлення нових правових та організаційних засад служби в органах місцевого самоврядування як професійної та політично неупередженої діяльності на благо держави і громади, а також для гарантування реалізації громадянами України права рівного доступу до служби в органах місцевого самоврядування.

У ході семінару Бойко Володимир Миколайович – директор центру, кандидат історичних наук розповів присутнім про те, що  проектом Закону передбачається створення правових передумов для підвищення престижності служби в органах місцевого самоврядування; врегулювання статусу службовця органу місцевого самоврядування; рівного доступу до служби в органах місцевого самоврядування виключно на основі заслуг; прозорого прийняття на службу до органів місцевого самоврядування; стимулювання кар’єрного зростання; деполітизації; нової моделі оплати праці, що мінімізує суб`єктивізм керівника; впровадження ефективного механізму запобігання корупції; підвищення рівня соціального та матеріального захисту службовців тощо. Володимир Миколайович наголосив, що проект також містить ряд новел, головними серед яких є: новий поділ посад в органах місцевого самоврядування на категорії; вимоги до політичної неупередженості службовців; вимоги до рівня професійної компетентності особи, яка претендує на зайняття посади в органах місцевого самоврядування; порядок проведення конкурсу; новели щодо оплати праці, преміювання та заохочення.

Перед учасниками семінару також виступила Захарченко Марина Вікторівна – заступник начальника управління по роботі з персоналом – начальник відділу проходження державної служби апарату обласної державної адміністрації, магістр державної служби щодо підзаконних нормативно-правових актів Кабінету Міністрів України та Нацдержслужби України щодо практичних питань проходження служби в органах місцевого самоврядування відповідно до вимог законопроекту про службу в органах місцевого самоврядування.

Вересоцький Іван Валерійович – головний спеціаліст юридичного відділу апарату обласної державної адміністрації ознайомив учасників семінару із методикою подання та оприлюднення декларацій особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, через систему електронного декларування.

Усі учасники семінару-тренінгу отримали сертифікати про підвищення кваліфікації.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.