Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:55:32

Поліція підвищує правосвідомість та правову культуру молодої генерації

12.12.2016   07:57Агенцiя

В рамках щорічної Міжнародної правозахисної акції «16 днів проти насилля» та Всеукраїнського тижня права, поліцейськими підрозділів ювенальної превенції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області по всіх навчальних закладах області проводилися зустрічі та бесіди просвітницького і виховного характеру, спрямовані на підвищення правосвідомості учнівської молоді, запобігання втягнення її у вживання наркотиків, алкоголю та тютюнопаління, а також на профілактику антигромадської поведінки.

Старший інспектор сектору ювенальної превенції Управління превентивної діяльності ГУНП майор поліції Олег Шарпатий відвідав з лекцією «Чернігівський навчально-реабілітаційний центр», де поспілкувався з його вихованцями. В процесі бесіди, на якій, до речи, були присутні не лише учні 11-16 років, а й вчителі та педагоги-організатори, поліцейський торкнувся теми найбільш поширених серед підлітків правопорушень, розповів про правові наслідки того чи іншого вчинку, адміністративну та кримінальну відповідальність за їх скоєння.

В процесі невимушеного спілкування і діти, і дорослі задавали чимало запитань правоохоронцю стосовно різних життєвих ситуацій та способів їх вирішення, на що отримали повні та вичерпні відповіді.

На завершення зустрічі, підсумовуючи сказане, майор поліції Олег Шарпатий зазначив, що порушення законодавства (як кримінального, так і адміністративного) тягне за собою не лише матеріальні та моральні збитки (штрафи, обмеження чи навіть позбавлення волі), а й на все життя плямує людині біографію, адже особа з судимістю не зможе влаштуватися на престижну роботу, виїхати за кордон та, навіть, зіпсує репутацію своїм майбутнім нащадкам.

Ще одна лекція поліцейськими Управління превентивної діяльності ГУНП цього дня була проведена в Чернігівському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою. Її проводив інспектор ювенальної превенції лейтенант поліції Дмитро Литовченко.

Тема зустрічі – профілактика наркоманії серед підростаючого покоління через роз'яснення про руйнівні наслідки зловживання психоактивних речовинами, причини наркотизації, симптоми залежності та  лікування наркоманії.

Для підтвердження своїх слів, поліцейським було продемонстровано відеоролик, в якому відображено всю мерзотну сутність наркотичного притону, ганебне обличчя збувача зілля, потворність його споживача, страшні наслідки пристрасті – моральне і фізичне самознищення.

Поліцейський акцентував увагу слухачів на небезпеці психологічної деградації людини, що приймає наркотики, де паралельно із потягом до наркотику відбувається різке звуження інтересів особи, її потреб та мотивів поведінки.

Також правоохоронець пояснив учням, що успіх лікування наркоманії залежить в першу чергу від бажання хворого вилікуватись. Організація профілактичних масових заходів для юнацтва та молоді спрямована на вчасне запобігання намірам спробувати наркотик.

За свідченнями педагогів, такі уроки правової освіти однозначно йдуть підліткам на користь і роблять їх більш дорослими у питаннях правосвідомості та поваги до закону.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини