Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 00:27:57

Турнір "Інтелектуальні лицарі Чернігівщини" у ЧНТУ

28.11.2016   11:36Агенцiя

24 листопада Навчально-науковим інститутом економіки ЧНТУ з успіхом пройшов Турнір «Інтелектуальні лицарі Чернігівщини».

Враховуючи велику кількість учасників, Турнір було проведено у дві рівносильні незалежні сесії. Із вітальним словом до учасників Турніру та вчителів виступив ректор ЧНТУ, доктор економічних наук, професор  Шкарлет Сергій Миколайович.

Протягом Турніру учасники-школярі кращих і найактивніших загальноосвітніх навчальних закладів м.Чернігова презентували свої команди та їх внесок у розвиток нашого міста. Абсолютно всі представлені презентації носили творчий, креативний, оригінальний підхід до візуалізації та представлення. Учасники однозначно провели ґрунтовну і кропітку попередню підготовку при розробці та зйомці відеопрезентацій на тему «Ми – майбутнє Чернігова».

Безпосередньо у ході Турніру «Інтелектуальні лицарі Чернігівщини» учасники генерували власні ідеї зміни нашого міста накраще зусиллями молоді спільно з ЧНТУ, а також розкрили своє бачення того, як зробити м.Чернігів більш відкритим до сучасної молоді. Робота команд-учасниць здійснювалась за підтримки модераторів від ЧНТУ: кандидатів економічних наук, доцентів Холявко Наталії, Дубини Максима, Лаврова Руслана, Садчикової Ірини.

До складу журі входи науковці ЧНТУ (Коваленко Л.О., Гонта О.І., Савченко В.Ф., Дерій Ж.В., Кирилюк Ю.В., Ільчук В.П., Клименко Т.В.), директор Чернігівського молодіжного центру праці (Симонова І.Ю.), представник громадської організації «Чернігів Європейський» (Вербицька Г.В.) та Інформаційного центру ЄС (Ревко А.М.).

Журі були вражені високим рівнем запропонованих школярами проектних ідей і, відповідно, стикнулись із неймовірними труднощами при визначенні переможців у кожній сесії Турніру. Зрештою, після тривалих дискусій та обговорень члени журі прийняли колегіальне рішення, присудивши лідерство:

    у першій сесії Турніру – загальноосвітній школі № 20 у складі у складі Фурсіної Марії, Переведенцевої Олександри, Салькової Маргарити, Савченка Даніїла, Медведєва Костянтина;
    у другій сесії Турніру – загальноосвітній школі №17 у складі Звона Дениса, Кирди Анастасії, Маркової Дар’ї, Удовик Анастасії, Хугаєвої Катерини.

Проект представників загальноосвітньої школи № 2 (у складі Мухи Анни, Бойка Владислава, Гергуль Іллі, Сікори Дениса, Романченка Анатолія) викликав професійну увагу членів журі (фахівців у галузі економіки) та буде удостоєний Спеціального призу від Навчально-наукового інституту економіки ЧНТУ.

Урочисте нагородження переможців відбуватиметься 14 грудня 2016 року у Чернігівському національному технологічному університеті.

Особливу подяку висловлюємо учителям, які займались підготовкою школярів до участі у Турнірі. До речі, на самому Турнірі педагоги також були активно задіяні, проявивши власну креативність та оригінальність мислення з акцентом на оптимістичному майбутньому освіти м.Чернігова. Ідеї «Город от ума» та «Оксфорд на Десні» були згенеровані й обґрунтовані саме вчителями.

Атмосфери Турніру додавали студенти та аспірант Навчально-наукового інституту економіки ЧНТУ Гонта Сергій, артистично демонструючи мініспектаклі для учасників.

Наприкінці Турніру «Інтелектуальні лицарі Чернігівщини» було анонсовано старт конкурсу селфі-фотографій із символікою ЧНТУ та есе на тему «Європейське майбутнє України» (термін подання – до 01.12.2016 р.).

За результатами Турніру «Інтелектуальні лицарі Чернігівщини» ми впевнено і безапеляційно можемо констатувати, що майбутнє м.Чернігова – у надійних роках впевненої, цілеспрямованої і наполегливої молоді з позитивними поглядами й активною і небайдужою життєвою та громадською позицією.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.