Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 04:45:25

Молодь "ЗА" Конституцію

12.11.2016   13:06Агенцiя

Студенти Чернігівського національного технологічного університету виявилися добре обізнаними у питанні ролі Конституції у житті людини та своїх прав та обов’язків, передбачених Основним Законом Держави.

11 листопада в Чернігівській області було розпочато серію заходів, організованих Міжнародним  центром  перспективних досліджень за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» в рамках  проекту «Використання світового експертного досвіду та проведення публічних консультацій в процесі внесення змін до Конституції України».

Першу публічну лекцію на тему «Суть Конституції та її роль в повсякденному житті» для студентів   обліково-економічного факультету ЧНТУ прочитала Голова правління громадської організації «Жменя», депутат Чернігівської міської ради Регіна Гусак.

Учасники заходу ознайомились з особливостями Основного Закону, його основними функціями, а завдяки інформативним відеороликам дізналися про те, як правильно побудувати конституційний процес і створити Конституцію. Ще одією ціуавинкою, була колективна робота, направлена на активізацію молоді. Під час роботи в групах та презентації результатів цієї роботи студенти жваво  обговорювали права людини, визначених  основним державним документом, органи влади, до яких варто звертатись у разі їх порушень, а також обов’язки громадянина країни.
 
Захід був спрямований на підвищення рівня політичної соціалізації молодого покоління, ефективного донесення до молоді знань про роль громадянина, його права та обов’язки, важливість участі кожного в конституційному процесі.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини