Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 17:17:50

Латвійські експерти розповіли жителям Городнянщини про сталий розвиток сільської території

03.11.2016   08:09

2 листопада у м.Городня відбувся семінар «Можливості для сталого сільського розвитку в Україні» для представників державних установ, сільськогосподарських підприємств, підприємців та громадських діячів.

Експертами заходу були:

Мартінс Цимерманіс, Церауксте, Латвія. Освіта – Латвійський сільськогосподарський університет. Наразі очолює Латвійський центр сільських консультацій та освіти.

Ростислав Кос, Івано-Франківськ, Україна. Освіта - Тернопільська Академія Національної економіки, виконавчий директор НУО «Карпатське коло». Сфери діяльності: Економіка, страхування та сільське господарство.

Едгарс Лінде, Озолнєки, Латвія. Віце-президент Латвійського представництва Європейського форуму сільськогосподарських та сільських дорадчих сервісів (EUFRAS).

Під час заходу присутні обговорили виклики для сталого сільського розвитку в Україні провівши паралель того, як це працює в Україні та Латвії. І зробили планування для сталого розвитку.

«Сьогодні це перший семінар з трьох семінарів, що відбудуться у Чернігівській області (м.Городня, смт.Козелець та м.Мена). У присутніх дуже багато запитань до латвійських та українських експертів, які мають великий досвід і можуть поділитися їм з нами.

Такі семінари вже пройшли у Черкаській, Вінницькій, Львівській та Івано-Франківській областях. Їх організовували партнери проекту громадські організації «NECU» та «Карпатське Коло».

А вже у Чернігівській області організаторами є громадська організація «Громадський центр «ЧАС»»,- зазначила Вероніка Рибак, український партнер проекту, керівник громадської організації «Громадський центр «ЧАС».

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.