Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 18:57:37

Працівники Управління поліції охорони провели пізнавальну зустріч з учнями

13.10.2016   07:55

Начальник відділу кадрового забезпечення Управління поліції охорони Чернігівської області майор поліції Олександр Граб та провідний психолог Роман Саченко навчали школярів азам безпечної поведінки.

З приходом осені в навчальних закладах лунають шкільні дзвінки, запрошуючи дітей у захоплюючий світ знань. Правоохоронці також поспішають розповісти й нагадати підростаючому поколінню про заходи безпеки.

- Професія поліцейського – дуже відповідальна та нелегка, часом буває і небезпечна. Поліція охорони служить надійним щитом у боротьбі зі злочинністю, дбає про публічний порядок та безпеку громадян в цілому, - розповів майор поліції Олександр Граб на початку бесіди з дітлахами. Під час зустрічі роз’яснював школярам алгоритми дій безпечної поведінки на вулиці, в громадському транспорті, у школі. Розповів як потрібно себе поводити у разі виникнення небезпечної ситуації, разом з дітьми згадали номери телефонів служб екстреного виклику.

Психолог Роман Саченко ознайомив школярів з правилами поведінки в під’їздах будинків та ліфтах з незнайомими людьми, також дитячу увагу було зосереджено на поведінці дитини вдома без дорослих. Розглядали та обговорювали різні ситуації: як діяти, коли дзвонять чи стукають в двері, як правильно спілкуватися по телефону. Для закріплення матеріалу в ігровій формі психолог провів з дітьми тренінгову вправу під назвою «Я захищений вдома» та протестував дітей на тему: «Я вмію говорити по телефону».

Хлопчики та дівчатка брали активну участь в незвичайному уроці, жваво відповідали на запитання лекторів та задавали свої питання, уточнювали, цікавилися та робили висновки з своєї поведінки. Кожен хотів себе проявити та продемонструвати набуті знання.

Після уроку правоохоронці продемонстрували школярам на подвір’ї екіпіровку та спецзасоби поліцейських охорони. Усі бажаючі мали змогу приміряти захисні шоломи, вдягти бронежилети, потримати в руках наручники, кийки, також спробували попрацювати з металошукачами. Жвавий інтерес викликав службовий автомобіль поліції охорони – діти утворювали чергу з бажаючих посидіти за кермом транспортного засобу, дозволили учням також ввімкнути проблискові маячки і спеціальний звуковий сигнал. Дітлахи були у захваті та із задоволенням позували перед фотокамерою.

Учні отримали на згадку про цю зустріч не тільки приємні враження, а й сувеніри з символікою поліції охорони. Для батьків та вчителів поліцейські охорони залишили інформаційно-рекламну продукцію для ознайомлення зі спектром послуг, що надає поліція охорони.

На закінчення зустрічі співробітники поліції охорони побажали дітлахам міцного здоров'я, добре вчитися й завжди поважати та слухатися своїх батьків та вчителів, а також пам'ятати та виконувати правила поведінки.

Класний керівник Ганна Капелюха з учнями подякували правоохоронцям за змістовну, цікаву та пізнавальну зустріч. Задоволені та сповнені позитивними емоціями діти з вигуками: «До побачення, приїздіть до нас ще!» проводжали від’їжджаючий автомобіль поліції охорони.

Такі профілактичні бесіди дуже важливі та необхідні. Спілкування поліцейських охорони з дітьми сприяє формуванню у підростаючого покоління позитивної думки щодо правоохоронної системи в цілому та почуття поваги до професії поліцейського. Дітям важливо знати, що поліцейський є надійним захисником, який охороняє громадський спокій, бореться зі злочинністю та завжди готовий прийти на допомогу.

- Хочеться, щоб кожна дитина зростала з розумінням та дотриманням певних правил поведінки у суспільстві, засвоїла свої права та обов’язки перед тим, як зробити крок у доросле життя і завжди змогла знайти вихід у складній життєвій ситуації, – зазначив начальник Управління поліції охорони в Чернігівській області Олег Гронь.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини