Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:47:21

Відбувся семінар з Міжнародного гуманітарного права за участю військових юристів та командирів

24.09.2016   14:27

На базі 169-го навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил України, що у селищі Десна, пройшов триденний семінар з питань імплементації Міжнародного гуманітарного права.

У даному заході, який відбувся в рамках співробітництва Делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні зі Збройними Силами України, взяли участь військові юристи від Генерального штабу, командування Сухопутних військ, офіцери зі складу юридичних служб Навчального центру, командири підрозділів та представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Головною метою заходу став розгляд питань з надання юридичної допомоги командирам щодо виконання Міжнародного гуманітарного права під час ведення бойових дій та організація взаємовідносин з цивільним населенням в районі АТО. Зокрема, військові обговорили події на Сході України в контексті міжнародно-правових стандартів ведення військових дій у населених пунктах та визначили шляхи посилення цих стандартів у своїх військових частинах.

Також на тактичному полі Навчального центру відбулася демонстрація дій механізованого взводу в обороні та наступі з елементами практичного відпрацювання питань прийняття рішення командиром у бою із застосуванням норм Міжнародного гуманітарного права.

Наприкінці курсу кожен учасник отримав набір методичних матеріалів, які будуть використовуватися для подальшого навчання підлеглих основним принципам Міжнародного гуманітарного права, а також сертифікати від організаторів семінару.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини