Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:00:39

Про гранти, про донорські організації, про перспективи громад говорили на форумі у Семенівці та Новгороді-Сіверському

14.09.2016   11:18Агенцiя

Одні з консультантів з написання грантових проектів – експерт Інституту Політичної Освіти Лілія Атнажева та голова Центру Громадянських ініціатив Віталій Загайний цими вихідними навчали мистецтву написання грантових проектів громадських активістів Новгород-Сіверського та Семенівського районів.

В освітньому форумі, організованому благодійним фондом «Майбутнє Чернігівщини», взяло участь більше сотні учасників з обох районів області  – представників органів місцевого самоврядування, сільських голів, освітян, медиків, працівників культури та соціальної сфери.

Форум розпочали із теоретичної частини, на якій тренери пояснювали, як не наробити помилок у проектній заявці. Це важливо, адже, за їх словами, у 99% випадків грантодавець відмовляє через погано написану грантову пропозицію.

«Яка б чудова у вас не булаідея, але якщо вона погановикладена на папері – це провал усієївашоїпраці. Грантовий проект повинен матиідеальнийвигляд, тодівін буде успішний»,- зауважує експерт Лілія Атнажева.

"Гарячим" і хвилюючим на форумі "Майбутнє Семенівщини" і «Майбутнє Новгород-Сіверщини» був етап написання проектів: розділившись на групи, учасники складали свої перші у житті грантові проекти, а потім їх презентували.

«Це складна робота – написати грантовий проект. У наш заклад надходили певні пропозиції написати проект, проте ми слабо розуміли, що саме від нас хочуть. Але тепер, коли на форумі нам так доступно про все розповіли, то я зрозуміла, що тепер зможу написати проект. Я дякую благодійному фонду «Майбутнє Чернігівщини» за надану можливість повчитися», - ділиться емоціями учасниця форуму Лариса Бодяко, заступник директора Дегтярівського НВК.

«Проект, який ми написали і презентували на форумі, він важливий для Новгорода-Сіверського. Ми хочемо реконструювати пам’ятник загиблим учасникам АТО. Презентація пройшла класно, ми змогли переконати експертів і вони нас похвалили, а це, напевно, чогось вартує», - Людмила Ткаченко, керуюча справами виконавчого комітету Новгород-Сіверської міської ради.

 «Грант –  це велика можливість покращити умови навчання і виховання дітей нашої школи. Ми постійно економимо, бо коштів не вистачає. Я знала, що можна залучати ресурси донорів, проте не знала, як до них звернутися. Я дякую організаторам форуму, що до нас у Семенівку запросили експертів», - Оксана Ашомак, заступник директора Костобобрівської загальноосвітньої школи.
 
До речі, вже незабаром організатор освітнього форуму благодійний фонд «Майбутнє Чернігівщини» виступить у ролі фінансового донора для найоригінальніших проектів, які напишуть у Семенівському та Новгород-Сіверському районах. Грантові пропозиції оберуть за умовами конкурсу, про старт якого благодійний  фонд повідомить через засоби масової інформації.

 «Ми сподіваємося, що той досвід, який на освітньому форумі отримали громадські активісти Семенівщини і Новгород-Сіверщини, стане у нагоді громаді.  З учасниками форуму працювали кращі українські експерти, яких ми запросили, і я сподіваюся, що вже незабаром люди почнуть писати гарні проекти, отримувати гранти і життя їх сіл і міст стане кращим. Найоригінальніші проекти наш благодійний фонд теж підтримає фінансово. Я бажаю творчого успіху учасникам форуму», - зазначив Ігор Базалінський, голова наглядової ради благодійного фонду «Майбутнє Чернігівщини».

До речі, це вже не перший освітній форум, який організовує благодійний фонд «Майбутнє Чернігівщини». Навчання пройшли громадські активісти з Городні, Сновська, Корюківки, Коропа, Сосниці і, власне, Семенівки та Новгорода-Сіверського.
Завдання експертів  – навчити жителів Чернігівщини, які вболівають за своє майбутнє, писати грантові пропозиції і залучати фінанси донорських організацій.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини