Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:32:25

Відсоток забезпечення підручниками школярів-восьмикласників наближається до 100%

14.09.2016   10:43Агенцiя

Друк підручників для восьмих класів, який цьогоріч здійснено за кошти державного бюджету, повністю завершено. На сьогодні, вже 87,1 % підручників доставлено до департаментів/управлінь освіти і науки обласних держадміністрацій, які мають передавати книжки школам. Про таке інформує офіційний сайт Міністерства освіти і науки України.

За даними відомства загалом надруковано 120 % примірників підручників від реальної потреби. Надлишкові 20 % сформують спеціальні резервні фонди, з яких добиратимуться підручники у разі потреби. Наприклад, якщо наступного року кількість восьмикласників у певній школі збільшиться.

Яка ситуація у нашій області? За інформацією управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації в обласний центр централізовано доставлено майже 80 % від потреби підручників для 8-х класів. І вони продовжують надходити. Далі підручники розподіляються для районів та міст, звідки надходять безпосередньо у навчальні заклади.

У випадку, якщо у школі, де навчається ваша дитина, досі немає підручників для 8 класу, необхідно звернутися до місцевих управлінь чи відділів освіти.

У той же час, недостатнім залишається забезпечення підручниками учнів 4-х та 7-х класів. Ця проблема постала з попереднього 2015/16 навчального року. Адже минулоріч підручники для згаданих класів друкувалися на засадах співфінансування — 50 % коштів з державного бюджету, інші 50 % мали додати з місцевих бюджетів.

На Чернігівщині для придбання підручників і посібників було розподілено обсяг освітньої субвенції між обласним бюджетом, бюджетами міст обласного значення, районними бюджетами у сумі 1 625 900 гривень. Крім того, на придбання навчальної літератури органами виконавчої влади та місцевого самоврядування було виділено додатково кошти з місцевих бюджетів у сумі 1 395 813 гривень.

У підсумку, рівень забезпечення підручниками 4-х та 7-х класів залишається на рівні 80 %. Втім доставка посібників продовжується дотепер.

До кінця вересня очікується забезпечити школярів 8-х класів на 100%, після цього по мірі видруку будуть доставлятися підручники для 4-х та 7-х класів.

У середньому по Україні забезпечення підручниками школярів 4-го класу становить 71,87 %, 7-го класу — 72,58 %.

У тому разі, якщо дитина навчається не у 4, 7 або 8 класах, усі підручники повинні бути в школі, адже за ними навчалися у попередні роки.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини