Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:37:39

Школярі Чернігова випробували свої знання про енергоефективність

09.09.2016   08:31

Громадянська мережа ОПОРА провела на базі 22 ліцею у Чернігові брейн-ринг для учнів 10-11 класів на тему «Енергозбереження – шлях до чистого майбутнього».

Дві збірні команди змагалися, хто краще знає, як правильно використовувати ресурси. Учасники повинні були відповісти на запитання та набрати найбільшу кількість балів. Не дивлячись на те, що спочатку лідерами були одинадцятикласники, перемогу отримали представники команди з 10 класу.

«Були запитання, на які ніхто з нас не знав відповіді. Я ніколи не думав про те, чи дає змогу лічильник економити. Оскільки всі завжди прагнули їх встановити, наша команда вирішила, що таки вони економлять ресурси, після чого ми дізналися правильну відповідь і були здивовані. Мені дуже сподобались змагання, а особливо тому, що мій клас переміг випускників. І тепер ми будемо знати, що лічильники не економлять, а тільки фіксують, скільки ресурсів ви витрачаєте», – розповів Павло, учень 10 класу.

Брейн-ринг проводився в рамках Днів Сталої Енергії в Чернігові, які проходять упродовж цілого тижня та вже ознаменувалися низкою заходів. Цього року до них залучені переважно учні середніх навчальних закладів Чернігова.

Учасники змагань отримали корисні призи, підготовлені Чернігівською міською радою та Громадянською мережею ОПОРА, серед яких флешки, футболки та термометри.
 
«Дітям потрібні знання для того, щоб стати професіоналами в майбутньому. А знання про енергоефективність важливі, щоб майбутнє було зваженим та комфортним. Чим раніше пояснити цю тему дітям, тим більше шансів виховати відповідальних громадян», – прокоментувала захід місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Наталя Висіканец.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.