Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 19:42:50

Цього року в Чернігові буде 3100 першокласників

22.08.2016   15:32

У місті Чернігові цього року розпочнуть свій шлях до країни знань 3100 першокласників. Загалом же, в усіх класах, на 2016-2017 навчальний рік очікуються 26763 школярі.

Цю інформацію сьогодні повідомив начальник управління освіти міської ради Василь Білогура на розширеній нараді із керівниками структурних підрозділів та керівниками комунальних підприємств міської ради.

Він уточнив, що дані про загальну кількість учнів попередні, оскільки деякі школярі ще можуть визначатися і в цей період бути записаними до кількох навчальних закладів одночасно. Середня наповнюваність  дітей в класі в початковій школі 30 чоловік.

Однак учнів усе-таки буде більше, ніж минулого року, коли в школах міста навчалося 25580 учнів.

Загалом у місті Чернігові 34 загальноосвітні навчальні заклади, 1 вечірня (змінна) школа, 2 навчально-реабілітаційні центри, 54 дошкільних навчальних заклади, 3 позашкільні навчальні заклади.

У 2015-2016 навчальному році отримали свідоцтво про базову освіту 2114 випускників, які закінчили 9-класів; 1511 випускників 11-х класів вручено атестати про повну загальну середню освіту.

Закінчили школу з відзнакою 103 випускники 9-х класів, 69 випускників 11-х класів нагороджено золотою медаллю «За високі досягнення у навчанні», 35 випускників 11-х класів нагороджено срібною медаллю «За досягнення у навчанні».

У дошкільних навчальних закладах міста на даний момент виховується 11569 дітей, що на 190 більше ніж у минулому році.

Найбільша потреба у створенні додаткових місць у дитячих садках або будівництві нових закладів - у центрі міста, а також у мікрорайонах "Масани" і "Ремзавод".

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.