Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:15:14

На базі Чернігівського національного технологічного університету відкрито Інформаційний центр Європейського Союзу

26.05.2016   08:02Агенцiя

Захід відбувся під час офіційного візиту делегації Представництва Європейського Союзу в Україні, а саме за участі керівника відділу преси та інформації представництва ЄС в Україні Юргіса Вілчінскаса, документаліста Представництва Європейського Союзу в Україні Ірини Стаднійчук, ректора Чернігівського національного університету Сергія Шкарлета, науково-педагогічних працівників та студентів ЧНТУ.

Основною метою діяльності Інформаційного центру Європейського Союзу ЧНТУ є: поширення інформації про ЄС та його політику серед громади м. Чернігова; інформування студентів та науково-педагогічних працівників Університету про програми та діяльність ЄС; надання допомоги у проведенні дослідницької роботи з питань європейської інтеграції; сприяння участі студентів, аспірантів та працівників Університету у заходах та дебатах з європейських питань.

За словами Юргіса Вілчінскаса, відкриття центру є черговою подією на шляху зближення України і Європейського Союзу та популяризацією Європейських цінностей серед населення Чернігівщини.

В рамках відкриття Інформаційного центру ЄС ЧНТУ, була проведена панельна дискусія «Європейський вектор України: значення для реформ в країні та Чернігівському регіоні».

Експертна панель була представлена секретарем Чернігівської міської ради Віктором Бистровим, координаторами проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" у Чернігівській обл. Владиславом Силою та Ніною Подколзіною, експертом з юридичних питань Офісу реформ в Чернігівській області Іриною Кудрик та к.е.н., доц. кафедри фінансів, банківської справи та страхування ЧНТУ Максимом Дубиною.

Всі присутні на панельній дискусії жваво обговорювали Європейський вектор України у сфері освіти, безвізового режиму, розвитку територіальних громад, підтримки сільських територій.

Керівник Інформаційного центру ЄС ЧНТУ, Альона Ревко, запросила колег, гостей та громаду м.Чернігова в цілому до співпраці з метою перетворення Чернігівщини на європейський регіон, привабливий за формою та сталий за змістом.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини