Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:32:23

Навчання секретарів сільських, селищних, міських рад

17.05.2016   11:58Агенцiя

Навчання секретарів за професійною програмою підвищення кваліфікації проходить в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів з 16 по 20 травня (друга сесія). У відкритті взяв участь директор Центру Володимир Бойко.

Тематика тематичних зустрічей та конверсаторіумів стосуватиметься юридичних аспектів об’єднання територіальних громад; особливостей бюджетної децентралізації; основних аспектів нового законодавства України про державну службу та службу в органах місцевого самоврядування. Учасники навчання дізнаються про зміни в земельному законодавстві; можливості для розвитку сільськогосподарських територій та залучення інвестицій.

Далі розглядатиметься організаційно-кадрове забезпечення діяльності органів місцевого самоврядування; організацію роботи з документами в органах місцевого самоврядування; правове регулювання діловодства та архівної справи (складання номенклатури та формування справ) та вимоги до етики посадової особи місцевого самоврядування.

Увага секретарів звертатиметься на правові засади державної реєстрації актів цивільного стану відповідно до положень сімейного законодавства; правила реєстрації / зняття з реєстрації місця проживання / перебування осіб в Україні; особливості державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень; порядок вчинення нотаріальних дій посадовими особами органів місцевого самоврядування. Також висвітлюватиметься стан призначення державних соціальних допомог у Чернігівській області та порядок нарахування субсидій.

Під час практичних занять секретарі дізнаються про можливості користування електронною поштою та пошуковими системами мережі Internet. По завершенню навчання відбудеться обговорення презентацій територіальних громад, після чого слухачі пройдуть комп’ютерне тестування та отримають свідоцтва про підвищення кваліфікації.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини