Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 20:30:45

Реформа державної служби як елемент побудови ефективної системи управління в державі

21.03.2016   14:22

Для для державних службовців місцевих органів виконавчої влади, посадових осіб місцевого самоврядування Менського району проведено виїзний семінар-тренінг на тему: «Основні засади реформування державної служби та служби в органах місцевого самоврядування».

У відкритті та роботі семінару-тренінгу взяла участь Неруш Вікторія Валентинівна – керівник апарату Менської районної державної адміністрації, яка акцентувла увагу на значимості теми семінару як для державних службовців органів виконавчої влади, так і для посадових осіб місцевого самоврядування, а також розпорядників бюджетних коштів, які, в свою чергу, хочуть серйозно поглибити свої знання у сфері електронних державних закупівель, та довідатися про основні нюанси змін в державній службі та службі в органах місцевого самоврядування.

Ожог Олена Володимирівна – головний спеціаліст відділу ресурсного забезпечення розвитку територій та з питань державного сектору економіки Департаменту економічного розвитку обласної державної адміністрації розповіла учасникам семінару про новації та проблемні питання у сфері державних закупівель, а також про сутність та механізми проведення електронних державних закупівель.

Підгайний Петро Михайлович – заступник директора  Центру, у своєму виступі акцентував увагу присутніх на важливості реформування державної служби та врахуванні європейських стандартів та кращого зарубіжного досвіду в контексті реформування державного управління.

Принциповими новаціями Закону України «Про державну службу» від 10 грудня 2015 р. №889, – зазначив Підгайний П.М., – стануть розмежування політичних та адміністративних посад та врегулювання статусу державного службовця, виключно конкурсні процедури добору на державну службу та гарантування рівного доступу до державної служби, поєднання системи винагород з оцінкою роботи та об’єктивні підстави просування по службі, посилення персональної відповідальності за виконання обов’язків та створення умов прозорої діяльності державних органів тощо.

Перед учасниками семінару також виступив Дубок Валентин Петрович – заступник начальника Міжрегіонального управління Нацдержслужби у м. Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях, магістр державного управління, який розповів про підзаконні нормативно-правові акти Кабінету Міністрів України та Нацдержслужби України щодо практичних питань проходження державної служби в органах виконавчої влади відповідно до вимог Закону України «Про державну службу» та відповів на численні запитання присутніх.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.