Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 05:48:02

НАДУ презентовано нову спеціальність "Публічне управління та адміністрування"

17.03.2016   06:58Агенцiя

Вже традиційно у березні в облдержадміністрації відбулася зустріч представників Національної академії державного управління при Президентові України з державними службовцями та посадовими особами місцевого самоврядування, особами, рекомендованими для участі у конкурсному відборі на навчання у 2016 році, та потенційними вступниками майбутніх років.

Говорили про децентралізаційні процеси в країні, новий Закон України «Про державну службу», який має вступити в дію вже з 1 травня цього року, та, звичайно, агітували вступати до академії.

На початку зустрічі заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Наталія Романова зазначила, що від ефективного функціонування інституту державної служби, відповідальності, професійності кожного державного службовця залежить успішність діяльності органів виконавчої влади, спроможність якісного впровадження реформ.

- Важливою складовою створення компетентного і професійного корпусу державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування є володіння ними управлінськими та комунікативними навичками, вміння управляти інноваціями та змінами, - зазначила заступник голови ОДА. Тож надзвичайно важливим, на її переконання, є постійне підвищення посадовцями рівня своїх фахових знань.

Доктор наук з державного управління, професор, академік Академії економічних наук України Олександр Пухкал детально зупинився на питанні модернізації публічної адміністрації в контексті децентралізації влади. На його думку, процес реформ, який триває в країні, потребує фахівців, які здатні приймати якісно нові рішення в нових реаліях розвитку країни. Держслужбовці мають навчитися якісно використовувати фінансові, кадрові, інформацій, технологічні ресурси. Він зазначив, що з 1 вересня в академії буде введено навчання за новою спеціальністю «Публічне управління та адміністрування». Також Олександр Пухкал окреслив основні особливості нового Закону «Про державну службу».

Доктор філософських наук, професор Микола Стадник говорив про стратегію соціально-економічної політики в Україні, необхідність фахового кадрового забезпечення органів державного управління. Також він озвучив умови вступу до Національної академії державного управління при Президентові України та перспективи після її закінчення.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.