Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 15:33:06

Відбулася Рада директорів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів області

11.02.2016   15:16Агенцiя

Обласним методичним центром навчальних закладів культури і мистецтв організовано та проведено засідання Ради директорів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів області.

З питанням про підготовку та організацію проведення обласних конкурсів,фестивалів і теоретичної олімпіади серед учнів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів культури і мистецтв виступила заступника директора обласного методичного центру навчальних закладів культури і мистецтв Сакір Світлана Володимирівна.
Відповідно до Наказів Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської облдержадміністрації обласні конкурси і теоретична олімпіада відбудуться:

25 лютого Обласний конкурс виконавців на фортепіано «Первоцвіт» серед учнів молодших класів (2-4 класи)
м.Ніжин

1 березня Обласний конкурс виконавців на народних інструментах «Первоцвіт» (вік від 9 до 12 років)
м.Ніжин

10 березня Обласний фестиваль-конкурс «Надія-2015» серед солістів, дуетів та хореографічних колективів малих форм
м.Чернігів

15 березня Обласний конкурс виконавців на фортепіано (5-8 класи), струнно-смичкових та духових інструментах, народних інструментах (віком від 13 років), вокалістів, учнів естрадних відділів
м.Чернігів

19 березня Обласна теоретична олімпіада із сольфеджіо
м.Чернігів

29 березня-22 квітня ХІV обласний конкурс-виставка робіт з образотворчого мистецтва серед учнів ПСМНЗ «Ілюстрація до улюбленої книжки»
м.Чернігів

Питання конкурсних вимог до учасників обласних конкурсів висвітили голова предметно-циклової комісії народних інструментів Чернігівського музичного училища ім. Л. Ревуцького, методист обласного методичного центру навчальних закладів культури і мистецтв, заслужений працівник культури України Стрига Ангеліна Олександрівна, методист обласного методичного центру навчальних закладів культури і мистецтв Лазаренко Євген Леонідович (хореографія).

З інформацією щодо особливостей вступних кампаній до вищих навчальних закладів культури і мистецтв області виступили голова обласного методичного об’єднання викладачів мистецьких навчальних закладів, директор Чернігівського музичного училища ім. Л. Ревуцького, заслужений діяч мистецтв України Суховерський Володимир Михайлович та директор Ніжинського училища культури і мистецтв ім. М. Заньковецької, заслужений працівник культури України Єрмольченко Людмила Лаврентіївна.

Робота обласної Ради директорів початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів області завершилась виступом директора Куликівської дитячої музичної школи Пустовіт Ольги Петрівни «Особливості сучасної мистецької освіти – стан та проблемні питання».

Останні новини Чернігівщини

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.