Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:07:18

Чи підтримують студенти концепцію сталого розвитку в Україні

30.01.2016   14:02Агенцiя

Студенти з переселених вузів розглянули особливості реалізації концепцій сталого розвитку під час публічної лекції «Сталий розвиток в Україні: міф чи реальність?».

Захід відбувся 28 січня в рамках програми «Активні громадяни» від Британської ради на базі Чернігівського національного технологічного університету.

«Програма Активні Громадяни спрямована на те, щоб формувати мережу молодих лідерів, які б сприяли розбудові наших громад в напрямі сталого розвитку і підтримки в наших громадах довіри й порозуміння. Насправді майбутнє має коріння в минулому і теперішньому, тому якщо думати про те, що ми зробили вчора, що ми зробили сьогодні, то завтра буде відповідним», - стверджувала модератор заходу, декан факультету соціальної роботи – Тетяна Сила.

Учасниками стали представники переселених вузів, студенти з Чернігова та активісти Громадянської мережі ОПОРА. Лекція пройшла за підтримки ГО «Чернігів Європейський» та проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

Експерти з питань сталого розвитку роз’яснювали аудиторії особливості та наявні проблеми концепції та окремих складових цього аспекту. Зокрема, спікерами стали Oлександр Велігорський – завідувач кафедри біомедичних радіоелектронних апаратів та систем, Тетяна Сила – декан факультету соціальної роботи, Ніна Подколзіна – координатор проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» та Наталія Висіканець – місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА.

«Поняття сталого розвитку неможливо розглядати окремо від засад енергоефективності та енергозбереження. Сьогодні існує безліч прикладів успішної реалізації заходів з енергозбереження, які дають змогу в майбутньому змінити споживацькі настрої серед населення та зберегти певну кількість ресурсів. А одним із засобів дієвої економії ресурсів в багатоквартирних будинках є створення ОСББ», – розповіла Наталія Висіканець.

На лекції вирішували також, як можна контролювати виконавчі структури житлово-комунальної сфери, та як вплинуть на це зміни в законодавстві. Учасники були активними в обговоренні проблемних аспектів сталого розвитку та ділилися власним досвідом.

Крім того, додаткову інформацію про те, як правильно приймати спільні рішення в багатоквартирних будинках та як економити ефективно і без жорстких обмежень, присутні дізналися з постерів, підготовлених Проектом USAID.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини