Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 20:28:30

Професійна програма підвищення кваліфікації

26.01.2016   15:58Агенцiя

Навчання новообраних секретарів сільських, селищних, міських рад розпочалося в Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів. Зі вступним словом до слухачів звернувся директор Центру кандидат історичних наук Володимир Бойко.

Під час першої сесії, що проходить з 25 по 29 січня, розглядатимуться правові засади діяльності органів місцевого самоврядування; зміни до Конституції України в частині децентралізації (нові переваги та виклики); повноваження сільських та селищних рад в системі органів місцевого самоврядування; постійних та інших комісій місцевих рад, депутатів місцевих рад; основні аспекти антикорупційного законодавства (ЗУ «Про запобігання корупції») та практичне застосування ЗУ «Про адміністративні послуги в Україні».

Секретарі дізнаються про останні зміни до земельного законодавства України; засади державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень; порядок вчинення нотаріальних дій посадовими особами органів місцевого самоврядування;   правові засади державної реєстрації актів цивільного стану відповідно до положень сімейного законодавства. Також йтиметься про повноваження виконавчих комітетів сільських і селищних рад у сфері захисту прав дитини; попередження торгівлі людьми у місцевих громадах; порядок подання звітів про працевлаштування інвалідів та стан призначення державних соціальних допомог у Чернігівській області.

В контексті євро інтеграційної тематики слухачі ознайомляться з положеннями Угоди про асоціацію між Україною та ЄС (сільськогосподарський аспект); звернуть увагу на розвиток ресурсної бази органів місцевого самоврядування в рамках розвитку співробітництва з європейськими інституціями, міжнародними фінансовими та донорськими організаціями.

Секретарі візьмуть участь у серії тренінгів та практичних занять, присвячених формуванню громадських компетентностей у посадових осіб місцевого самоврядування; медіаграмотності; культури ведення ділового листування  та захисту комп’ютерів від вірусів.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини