Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:57:01

Обіймам морози та грип не завада. ФОТО

21.01.2016   16:11Агенцiя

21 січня відзначається Міжнародний день обіймів. В цей день прийнято дарувати свої обійми кожному, хто цього забажає. Гаслами цього дня стають такі фрази «Вільні обійми», «Обійму безкоштовно», «Теплі обійми», «FREE HUGS» і т.д.

Молодіжна громадська організація «ММЦ «Жменя» запросила в цей день чернігівців підтримати цю традицію, організувавши флеш-моб «Безкоштовні обійми». До акції долучилися волонтери громадських організацій, студенти та педагоги.
 
Активісти зібралися на площі біля Мегацентру і обіймалися з перехожими, даруючи їм частинку свого тепла. Для декого такий прояв доброти та почуттів був неочікуваний і тому реакція у містян була різна. Хтось дивувався, хтось починав обніматися з усіма і також долучався до акції, хтось мовчки проходив, поспішаючи у справах. Але мета була досягнута: за півгодини дівчата та хлопці подарували свої обійми багатьом чернігівцям. Науковці стверджують, що під час обіймів у людини підвищується рівень гемоглобіну і з’являється відчуття щастя.

На думку учасників флеш-мобу такі акції корисні і варті уваги. Вони дарують душевне тепло, радують і організаторів і учасників. «Обніматися корисно і весело, - прокоментували свої враження від акції викладачі ЧНТУ. – Обійми – це чудовий спосіб підтримати друзів, близьких та рідних. Обіймаючись ми відчуваємо захищеність, тепло і душевну гармонію».

За словами керівника ММЦ «Жменя» Регіни Гусак, активісти вирішили підтримати Міжнародний день обіймів, не зважаючи на загрозливі чутки про епідемію грипу, через те, що ті, хто дарує свої обійми та душевне тепло, застраховані від різних епідемій. «Цією акцією ми хотіли наголосити чернігівцям на тому, що найціннішим у нашому житті є все те, що ми віддаємо ближнім та друзям безкоштовно: обійми, дружба, повага, любов, небайдужість», - зазначила Регіна Гусак. Також вона розповіла про те, що окрім обіймів учасники акції займалися поширенням безкоштовних інформаційних матеріалів з питань збереження репродуктивного здоров’я та планування сім’ї в рамках реалізації проекту «Здорова родина-щаслива країна» програми «Здоров`я жінок України». І додала: "Ми продовжуємо проводити наші інформаційні кампанії на ці теми задля того, щоб наша молодь обіймалася відповідально. Звичайно обійми мають бути вільними, але все ж таки відповідальними».

Прес-служба ЧММГО «ММЦ «Жменя»

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини