Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:31:56

Підручники для учнів 4 та 7 класів доставлені до обласних управлінь освіти

21.01.2016   07:18Агенцiя

Про це 20 січня під час брифінгу на тему «Видання підручників для учнів 4 та 7 класів загальноосвітніх навчальних закладів» повідомила директор Державної наукової установи МОН «Інститут модернізації змісту освіти» Наталія Вяткіна.

«Підручники доставлено до місцевих управлінь освіти, а отже – держзамовлення виконано», - зазначила Наталія Вяткіна.

За словами директора Інституту, до 31 грудня 2015 року всі підручники, а саме - 334 назви загальним накладом 5573,7 тис. примірників видані коштом державного бюджету на суму 158083,0 тис. гривень, були доставлені до департаментів (управлінь) освіти і науки обласних державних адміністрацій.

Наталія Вяткіна зазначила, що Міністерство освіти і науки України виконало і забезпечило фінансування закупівлі шкільних підручників з урахуванням оплати 50% їх вартості за рахунок коштів державного бюджету. Інші 50 % підручників закуповуватимуть на місцях. Такий порядок видання, придбання та доставки підручників і посібників застосовується в країні вперше.

Директор інституту повідомила, що у всі області в кінці 2015 року було перераховано 80 мільйонів гривень у якості освітньої субвенції, за рахунок яких місцеві органи можуть замовляти підручники. «У 2016 році області зможуть на 30% закупити підручники у видавництв», - підкреслила Наталія Вяткіна.

Як пояснила Наталія Вяткіна, державним бюджетом на 2015 рік були передбачені кошти на видання підручників для учнів 4 та 7 класів загальноосвітніх навчальних закладів і спеціальних шкіл для дітей з особливими освітніми потребами у розмірі 116,5 мільйонів гривень. За ці кошти підручниками забезпечувалися лише діти пільгових категорій. Для забезпечення всіх учнів 4 і 7 класів підручниками було прийнято рішення про збільшення видатків за рахунок економії коштів - оплати праці та соціального забезпечення народних депутатів - та збільшено фінансування цієї державної програми на 180 млн. грн.

Також за дорученням Прем’єр-міністра України від 27 липня 2015 року забезпечення фінансування закупівлі підручників забезпечується з урахуванням оплати 50 відсотків їх вартості за рахунок коштів з державного бюджету, коштів економії оплати праці та соціального забезпечення народних депутатів та 50 відсотків коштів місцевих бюджетів.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини