Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:51:31

Навчання новообраних голів територіальних громад

15.12.2015   08:11Агенцiя

Навчання новообраних голів територіальних громад розпочалося в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів за професійною програмою підвищення кваліфікації (напрям підготовки 1501 «Державне управління»).

Впродовж тижня голови територіальних громад розглядатимуть правові засади, організаційно-кадрове забезпечення, регламент та планування роботи діяльності органів місцевого самоврядування, особливості підготовки та проведення сесій; регулювання трудових відносин в межах КЗпП України та оплати праці в органах місцевого самоврядування.

Керівники місцевого самоврядування ознайомляться зі змінами до Конституції України в частині децентралізації (нові переваги та виклики); процедурою об’єднання територіальних громад; положеннями сучасного антикорупційного законодавства (Закон України «Про запобігання корупції»); правовими засадами та організаційними принципами реалізації положень законодавства України про декомунізацію.

Також розглядатимуться особливості реєстрації актів цивільного стану (новації щодо правового обслуговування громадян); практика застосування ЗУ «Про адміністративні послуги в Україні» при наданні адміністративних послуг через Центри надання адміністративних послуг; принципи взаємодії місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування в роботі із сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Учасники навчання звернуть увагу на повноваження органів місцевого самоврядування: володіння, користування та розпорядження об’єктами комунальної власності; основи земельного законодавства України; повноваження органів місцевого самоврядування у сфері бюджету та фінансів; новації у сфері державних закупівель (електронні державні закупівлі: сутність та механізми проведення).

Голови територіальних громад дізнаються про підходи до розроблення програм економічного і соціального розвитку, цільових програм; порядок підготовки, оцінки та відбору інвестиційних програм і проектів, що можуть реалізуватися за рахунок Державного фонду регіонального розвитку.

Окрім цього, вони матимуть нагоду ознайомитися з досвідом роботи своїх колег та взяти участь у «круглому столі», під час якого обговорюватимуться повноваження органів місцевого самоврядування у забезпеченні громадського порядку, дотриманні правил пожежної, техногенної безпеки та дорожнього руху в територіальній громаді.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини