Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 16:57:17

П’ятеро юних інтелектуалів Чернігівської області відзначені стипендією Президента України

10.11.2015   08:22Агенцiя

Уже не один рік поспіль переможців Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів і Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України нагороджують стипендіями Президента України.

Не залишились поза увагою і численні інтелектуальні успіхи і перемоги  школярів країни у 2014-2015 навчальному році. Цього року фінансових винагород за сумлінне навчання удостоєні 139 школярів і 131 студент.

5 листопада у місті Києві у приміщенні Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» відбулася урочиста церемонія вручення представникам майбутньої еліти України банківських карток на отримання почесної винагороди.

До участі в урочистостях були запрошені кращі учні та випускник загальноосвітніх навчальних закладів Чернігівської області, які удостоєні високої нагороди. Цьогорічними тріумфаторами стали:

- Устименко Євген, учень 9 класу Чорнотицької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Сосницької районної ради;

- Капелюха Анна, учениця 10 класу Чернігівського колегіуму №11 Чернігівської міської ради;

- Сулім Каріна, учениця 11 класу спеціалізованої загальноосвітньої середньої школи №1 з поглибленим вивченням іноземних мов м. Чернігова;

- Гавриш Анна, учениця 11 класу гімназії №31 гуманітарно-естетичного профілю м. Чернігова;

- Бурлака Богдан, випускник загальноосвітньої спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів фізико-математичного профілю №12 м. Чернігова.

Вітали талановиту молодь із отриманням заслуженої винагороди за успіх почесні гості, серед яких: директор Малої академії наук України, кандидат філософських наук Оксен Лісовий; проректор з науково-педагогічної роботи Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут», доктор технічних наук, професор Олексій Новіков; начальник відділу позашкільної освіти, виховної роботи та захисту прав дитини Міністерства освіти і науки України Алла Середницька; голова Громадської ради при Міністерстві освіти і науки України Галина Усатенко; виконавчий директор Асоціації випускників Малої академії наук України, заступник голови Громадської ради при Міністерстві освіти і науки України Євген Кудрявець; завідувач сектору відділу організацій конкурсів і подій Інституту модернізації змісту освіти Тетяна Гінетова; провідний науковий співробітник Інституту фізики НАН України, доктор фізико-математичних наук, професор Василь Шендеровський; начальник першого Київського регіонального управління ПАТ «УкрСиббанк» Максим Лось.

Музичним подарунком для обдарованого юнацтва стали яскраві виступи українського гурту «Хорея Козацька». Музиканти заграли музичні композиції України різних епох, заспівали пісні, складені січовими стрільцями, поетами і літописцями.

За високі інтелектуальні досягнення юнакам та дівчатам представники Міністерства освіти і науки та Малої академії наук України вручили дипломи лауреатів і картки для отримання стипендій Президента України.

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.