Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 02:48:13

Працівники прокуратури області взяли участь у тренінгу з питань стану дотримання прав дитини у місцях несвободи

10.11.2015   07:29Агенцiя

Керівник відділу ювенальної юстиції прокуратури області та ювенальний прокурор, який безпосередньо здійснює нагляд за дотриманням прав засуджених неповнолітніх у виховній колонії УДПтС України в області, взяли участь у дводенному тренінгу, проведеному в м. Луцьку на тему: «Стан дотримання прав дитини у місцях несвободи Державної пенітенціарної служби та обов’язків персоналу в світлі діяльності Національного превентивного механізму».

Тренінг відбувся за участю координатора Проектів ОБСЄ в Україні, науковців Харківського інституту соціальних досліджень, представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та представника Уповноваженого ВР України з прав людини.

Перед прокурорами під час тренінгу виступили провідний експерт Харківського інституту соціальних досліджень Андрій Черноусов, представник Уповноваженого ВР України з прав людини з питань дотримання прав дитини, недискримінації та гендерної рівності Аксана Філіпішина, координатор програм ЮНІСЕФ в Україні щодо захисту дітей Руслан Сірман.

У своїх виступах учасники зосередили увагу на дотриманні та впровадженні європейських норм під час відбування засудженими неповнолітніми покарання в установах ДПтС України.

Водночас навели рішення Європейського суду з прав людини, якими встановлено порушення Україною Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, а також наголосили на необхідності принципового реагування у разі встановлення таких фактів. 

Учасники тренінгу обговорили також роль прокурорів у забезпеченні прав дитини в місцях несвободи, реалізації національного превентивного механізму у сфері попередження катувань та інших форм жорстокого поводження, а також забезпечення соціально-правового захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в місцях позбавлення волі.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.