Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:12:14

Обмін досвідом між позашкільниками області триває

03.11.2015   08:09Агенцiя

За ініціативи Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва і за сприяння Управління освіти і науки Чернігівської ОДА 30 жовтня відбувся комплексний методичний виїзд до Менського району з проблеми «Виховання патріотичних цінностей – пріоритетне завдання сучасного навчально- виховного закладу в рамках реалізації Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді».

Працівниками Палацу були підготовлені цікаві та змістовні виступи для педагогів чотирьох категорій: вчителів початкових класів та вихователів ГПД, класних керівників 5-8 класів, класних керівників 9-11 класів, заступників директорів із виховної роботи, керівників гуртків та педагогів-організаторів навчальних закладів Менського району.

Враховуючи актуальність питання національно-патріотичного виховання дітей та молоді, для педагогів Менщини були проведені лекції про формування національного самовизначення та самосвідомості особистості засобами різних видів мистецтв, нових педагогічних технологій.

З метою поширення інформації про Європейський Союз та активного залучення учнів до створення та діяльності шкільних євроклубів методистами Палацу були надані практичні рекомендації по їх створенню на базі навчально-виховних закладів.

До уваги вчителів була представлена мультимедійна презентація про особливості виховання активної громадянської позиції вихованців Чернігівського обласного Палацу дітей та юнацтва, проведений детальний аналіз заходів, акцій та проектів, які відбулися у закладі. Учасникам заходу надані практичні рекомендації щодо формування якостей громадянина, патріота, інтелектуально – розвиненої, морально зрілої особистості.

Особливе захоплення викликали майстер-класи із декоративно-ужиткового мистецтва, а саме: «Виготовлення сувенірів із солоного тіста», «Плямографія».

Під час творчої зустрічі з педагогами Менського Центру дитячої та юнацької творчості, Березнянського Будинку дитячої та юнацької творчості, відбувся цікавий обмін досвідом. Освітяни-позашкільники розповіли про свої досягнення, обговорили актуальні питання навчання та виховання молодого покоління в дусі патріотизму в умовах роботи ПНЗ.

На сьогодні дуже актуальним є питання співпраці між педагогами – позашкільниками області, конструктивного діалогу між ними, про що свідчать тільки позитивні відгуки учасників семінару, які відзначили високий професіоналізм педагогів Палацу, їх творчість та самовіддачу. Покладаємо  надію на те, що подібний обмін досвідом стане доброю традицією традицією.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини