Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:19:33

Інноваційні проекти учнів Чернігівщини одні з кращих в Україні

03.11.2015   07:07Агенцiя

Національний центр «Мала академія наук України» з 28 по 30 жовтня проводив фінальний етап Всеукраїнської науково-технічної виставки-конкурсу молодіжних інноваційних проектів «Майбутнє України».

Основною метою проведення заходу стала пропаганда науково-технічної й експериментальної роботи серед учнівської молоді, залучення школярів до конструкторської діяльності і допомога в реалізації їх інноваційних проектів у майбутньому.

Захід проводився у приміщенні Київського Палацу дітей та юнацтва. На виставці було представлено понад 100 наукових проектів із 23 областей України.

Від Чернігівського територіального відділення МАН України у фінальному етапі заходу взяли участь четверо гуртківців ОКПНЗ «Чернігівська МАН учнівської молоді»: вихованець гуртка «Наукові дослідження у фізиці» на базі Ніжинської гімназії № 16 Борис Володимир із роботою у секції «Матеріалознавство та перспективні технології» (науковий керівник – Ірина Баксічева); вихованець гуртка «Наукові дослідження у фізиці» на базі Чернігівського ліцею № 32 Бондар Костянтин із роботою у секції «Екологія та ресурсозбереження» (науковий керівник – Олександра Турпітько); вихованці гуртка «Юні дослідники» на базі Чернігівського національного технологічного  університету Мурашко Артем і Чуйко Марія із роботами відповідно у секціях «Машинобудування» і «Технічна творчість і винахідництво» (науковий керівник Павло Наумчик).

Двоє з юних розумників Чернігівщини стали переможцями. Зокрема, за роботу «Альтернативне джерело енергії» Бондар Костянтин отримав диплом І ступеня та разову стипендію у розмірі 5000 грн. А Чуйко Марія за роботу «Дослідження вологості повітря від температури» виборола диплом ІІ ступеня та разову стипендію у розмірі 3000 грн.

Також, у рамках заходу, 30 жовтня, у приміщені Американського дому відбулася учнівська конференція, на якій молодь мала змогу представити свої наукові проекти та обговорити сучасні проблемні питання щодо енергозбереження та енергоефективності.

Повертаючись до дому із заслуженими нагородами, діти були сповнені незабутніх вражень та натхнення на нові наукові пошуки і перемоги.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини