Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 20:05:45

Вчимося правильно діяти в надзвичайних ситуаціях

24.10.2015   09:26Агенцiя

У період з 19 по 23 жовтня проводились заняття з категорією слухачів «Заступники керівників суб’єктів господарювання».

В ході занять до слухачів було доведено порядок організації та функціонування системи цивільного захисту, можливі заходи по зменшенню наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

Викладачі центру розповіли, як правильно планувати та проводити евакуаційні заходи у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій. Слухачі ознайомились з новими нормативними документами у сфері цивільного захисту.
   
Окрема тема була присвячена медичному захисту у надзвичайних ситуаціях, бо люди, які знають основи надання першої домедичної допомоги, повинні бути у кожній родині, серед співробітників і сусідів. В програмі функціонального навчання та програмах постійно-діючих семінарів передбачено вивчення цих питань. А оскільки тільки практичне вивчення кожного навчального питання учасниками занять може сприяти виробленню міцних навичок, необхідних для надання домедичної допомоги потерпілим у складних умовах надзвичайних ситуацій, то після набуття теоретичних знань, слухачами курсів було відпрацьовано практично: прийоми проведення серцево-легеневої реанімації на тренажері –манекені «Максим» з індикацією і тестовими режимами.

Також виконали деякі види пов’язок, такі як «чепець», «рукавичка», «рицарська рукавичка» та хрестоподібна пов’язка на потиличну частину голови. Слухачі дізнались, як можна при необхідності накладати пов’язки за допомогою хустки або шарфа в ситуації, якщо нема бинта.
   
Щоб визначити єдину думку сприйняття питань цивільного захисту та обмінятись досвідом, в кінці занять був проведений круглий стіл.
   
За результатами навчання слухачі отримали посвідчення державного зразка, які дійсні протягом 5 років, але головне — оновили свої знання щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, оскільки життя та здоров’я людей, є основним завданням нашої держави.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини