Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 16:16:25

Особистий кабінет виборця - перший крок до електронного голосування

22.10.2015   09:07Агенцiя

В рамках роботи інформаційно-просвітницької кампанії «Кожен голос важливий» регіональні представники «Центру підтримки громадських ініціатив» Чернігівської області провели ряд зустрічей із молоддю, студентами ВНЗ на тему «Перевір свої дані в Державному реєстрі виборців».

Мета зустрічей  - активізація та заохочення студентів, особливо тих, хто голосує вперше,  прийти 25 жовтня на виборчі дільниці та здійснити своє волевиявлення. Також мета це інформування молоді щодо потужного нового он-лайн ресурсу - Особистого кабінету виборця, завдяки якому перевірити себе у спису виборця можливо просто зі своїх мобільних пристроїв відправивши запит на сайті drv.gov.ua
  
Для більшості учасників зустрічей це буде перше голосування на цих місцевих виборах, тому вкрай важливо проявити свою активну громадянську позицію та прийти на дільницю. Для того, щоб ваші дані були внесені до ДРВ необхідно всього лиш витратити не більше 1 хвилини й направити електронний запит на уточнення інформації в особистому кабінеті виборця. Максимум через день всі отримають відповідь на вказану електронну адресу з усією необхідною інформацією.

Особистий кабінет виборця – це перший крок до електронного врядування, а отже й до якісних змін у суспільстві. Кожен голос важливий, і якщо є можливість пильнувати власний голос, то варто нею скористатися, – до такої думки прийшли учасники заходу.
  
В рамках кампанії «Кожен голос важливий» вже відулись в Чернігові та Чернігівській області круглий стіл , метою якого було обговорення новацій та недоліків Закону України «Про місцеві вибори» у частині списків виборців, існуючих проблем зворотного зв’язку між виборцями, які виявили неточності у списках виборців, дільничними виборчими комісіями та органами ведення Державного реєстру виборців;  інформаційні зустрічі з представниками ДРВ з роздаванням інформаційних матеріалів, розповсюдження плакатів та брошур «Місцеві вибори 2015: що потрібно знати виборцю», ведеться робота  у соцільних мережах, ін.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.