Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:23:18

Історичні портрети козацької доби

16.10.2015   07:36Агенцiя

15 жовтня в Чернігівському інституті імені Героїв Крут МАУП відбувся круглий стіл на тему: «Чернігівщина – край козацької слави (…володарі гетьманської булави)». Для роботи в круглому столі були запрошені викладачі та студенти ЧІ МАУП.

З привітанням до учасників заходу звернувся Ямполець Павло Віталійович - кандидат історичних наук, доцент кафедри «Гуманітарних наук» ЧІ МАУП. Він  зазначив, що тема круглого столу є актуальною в наш складний і неспокійний час. Тому дослідження ідей козацтва, вивчення його духовного та ідейного надбання є джерелом розуміння багатьох процесів, які відбуваються зараз в нашому житті.

Протягом роботи круглого столу студенти різних курсів економічного та юридичного факультетів нашого інституту запропонували наступні доповіді: «Полковник Чернігівський В. Дунін-Борковський: від містики до правди» - Кулик Алла, студ. 2 курсу. юр.ф.; «Дем’ян Многогрішний - історичний портрет» - Нестерова Вікторія, студ. 2 курсу. юр.ф.; «Кирило Розумовський - останній гетьман  України» - Матлаш Інна, студ. 2 курсу.юр.ф.; «Олександр Безбородько - меценат і політичний діяч України» - Катюхов Олександр, студ. 1 курсу. ек.ф.; «Герої визвольної війни українського народу середини і другої половини 17 ст. Мартин Небаба» -  Остапенко Дмитро, студ. 1 курсу. ек.ф.; «Полковник Чернігівський – Яків Лизогуб – історичний портрет» -  Розумієнко Владислав, студ.1 курсу ек.ф.; «Павло Полуботок: шлях на «Голгофу» - Казакова Катерина, студ. 1 курсу ек.ф.; «Гетьманування Івана Скоропадського» - Сопельняк Анастасія, студ. 1 курсу ек. ф.; «Степан Пободайло - захисник віри і народу» - Стоянова Анастасія, студ. 1 курсу ек. ф.; «Козацький отаман Іван Сулима» - Пільчевський Олександр, студ. 1курсу ек.ф.
Студенти не лише запропонували історичний екскурс у минуле українського козацтва, але й віднайшли немало важливих думок видатних ватажків минулого, які зараз є особливо актуальними для виховання мужності, патріотизму, самовідданості, героїзму в сучасній молоді.

У своєму заключному слові Ямполець П.В. зазначив, що нам усім потрібно знати свою історію, виховувати в собі почуття патріотизму та вірності традиціям українського народу.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини